WordPress: hiqni direktorinë e rregullave URL rishkruajeni nga .htaccess

Si të hyni direkt në një direktori në rrënjën e serverit të pritjes nëse WordPress është konfiguruar të punojë si URL miqësore?

htaccess

problem

Të gjithë e dimë se kur dëshironi të përdorni një direktori në rrënjën e serverit, thjesht vendosni domenin e ndjekur nga emri i asaj direktorie. pastaj, për shembull, nëse thirret drejtoria “ngarkimet”, ju hyni në të me adresë http://taylorlopes.com/loads.

Problemi është se kur konfiguroni WordPress (ose ndonjë sistem tjetër) me URL miqësore, si quhej një faqe kontaktet me një URL http://taylorlopes.com/?faqe_id = 2, ndodh të jetë diçka si http://taylorlopes.com/contatos. Vini re se kjo mënyrë e re e thirrjes URL (tha miqesisht), i ngjan thirrjes së një direktorie, duke qenë ajo kontaktet në të vërtetë nuk është një direktori, por vetëm një faqe.

Logoja, nga momenti që vendosni të përdorni URL miqësore është e pamundur të telefononi një direktori, sepse WordPress e interpreton këtë si një thirrje për një faqe, që padyshim nuk ekziston, dhe hedh gabimin “Ops! Kjo faqe nuk mund të gjendet“. pastaj, si të thirrni një direktori pa WordPress që e interpreton atë thirrje si faqe?

zgjidhje

Për të zgjidhur këtë problem dhe të jeni në gjendje të përdorni direkt një direktori në rrënjën e serverit pa WordPress që e interpreton atë si një faqe, të hapur dosjen .htaccess dhe shtoni rreshtin vijues vetëm poshtë deklaratës së parë Rishkruaj Rregull, duke ndryshuar “mydir” me emrin e direktorisë tuaj aktuale:

Kodi i pjesshëm

Rishkruaj Cond %{REQUEST_URI} !^/(mydir|mydir/.*)$

Kodi i plotë

# FILLON WordPress
<Nëse rishkruaj mod modulin.c>
Rishkruaj Motorin Aktiv
RishkruajBase /
RewriteRule ^index\.php $ - [L]
Rishkruaj Cond %{REQUEST_URI} !^/(mydir|mydir/.*)$
Rishkruaj Cond %{REQUEST_FILENAME} !-f
Rishkruaj Cond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Rishkruaj Rregull . /indeksi.php [L]
</Nëse Moduli>
# FUND WordPress

vërejtje:

O .htaccess është në rrënjën e direktorisë ku publikohet përmbajtja në internet, të tilla si në drejtori /www (wampserver) ose në /htdocs (xampp).

Ridrejtimi

Ideja këtu është të bësh një Postim (faqe) përgjigje për dy URL miqësore, kështu, kur dikush shtyp http://taylorlopes.com/bout (në faqe rreth nuk ekziston) bëhet një ridrejtim te http://taylorlopes.com/sobre (faqe ekziston). Përdorni o .htaccess për të ridrejtuar:

Kodi i pjesshëm

Ridrejtoni /rreth /

Kodi i plotë

# FILLON WordPress
<Nëse rishkruaj mod modulin.c>
Rishkruaj Motorin Aktiv
RishkruajBase /
RewriteRule ^index\.php $ - [L]
Rishkruaj Cond %{REQUEST_URI} !^/(e dobishme|e dobishme/.*)$
Rishkruaj Cond %{REQUEST_FILENAME} !-f
Rishkruaj Cond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Ridrejtoni /rreth /i kthjellët
Rishkruaj Rregull . /indeksi.php [L]
</Nëse Moduli>
# FUND WordPress

burim

WordPress: Përjashto direktorinë nga rishkrimi i URL-së me .htaccess

gjithsej accesses: 8286

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *