WordPress: mbusak direktori saka aturan URL nulis ulang dening .htaccess

Cara ngakses direktori langsung ing root server hosting yen WordPress dikonfigurasi supaya bisa dadi URL sing ramah?

htaccess

masalah

Kita kabeh ngerti manawa sampeyan pengin ngakses direktori ing root server, cukup lebokake domain sing diikuti karo jeneng direktori kasebut. banjur, contone, yen direktori diarani “unggah”, sampeyan ngakses kanthi alamat http://taylorlope.com/uploads.

Masalahe yaiku nalika ngatur WordPress (utawa sistem liyane) nganggo URL sing ramah, sing maune dadi kaca diarani kontak nganggo URL http://taylorlope.com/?page_id = 2, kedadeyan kaya ngono http://taylorlope.com/contatos. Elinga yen cara anyar nelpon URL (jarene grapyak), mirip karo panggilan direktori, dadi sing kontak sejatine dudu direktori, nanging mung siji kaca.

Logo, wiwit sampeyan milih nggunakake URL sing grapyak, sampeyan ora bisa nelpon direktori, amarga WordPress nginterpretasikake iki minangka panggilan menyang sawijining kaca, sing jelas ora ana, lan mbuwang kesalahan “Ops! Kaca iki ora bisa ditemokake“. banjur, cara nelpon direktori tanpa WordPress napsirake panggilan kasebut minangka kaca?

solusi

Kanggo ngatasi masalah iki lan bisa langsung ngakses direktori ing root server tanpa WordPress kokwaca dadi sawijining kaca, mbukak berkas .htaccess lan tambahake baris ing ngisor iki ing sangisore pratelan pisanan Aturan Rewrite, ganti “mydir” kanthi jeneng direktori sampeyan saiki:

Kode sebagean

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(mydir|mydir/.*)$

kode lengkap

# MULAI WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php $ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(mydir|mydir/.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Aturan Rewrite . /indeks.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

pengamatan:

ing .htaccess ana ing root direktori yen konten web diterbitake, kayata ing direktori /www (wamperver) utawa ing /srikandi (xampp).

Pangalihan pangalihan

Gagasan ing kene yaiku nggawe Pos (kaca) wangsulan kanggo rong URL sing ramah, supaya, nalika ana wong ngetik http://taylorlope.com/ babagan (menyang kaca babagan ora ana) pangalihan digawe menyang http://taylorlope.com/sobre (kaca ing ana). Gunakake o .htaccess kanggo pangalihan:

Kode sebagean

Pangalihan pangalihan /babagan /ing

kode lengkap

# MULAI WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php $ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(migunani|migunani/.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
Pangalihan pangalihan /babagan /sobre
Aturan Rewrite . /indeks.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

sumber

WordPress: Ora kalebu direktori saka nulis ulang URL karo .htaccess

Total accesses: 8286

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *