WampServer – PHP 5.3 e Firebird 2.5 [i vendosur]

Problemet që përcaktojnë lidhjen PHP 5.3 e Firebird, utilizando o ou WampServer xampp? Tavez ky post mund të ndihmojë. Check out!

problem

Këtë javë kam pasur disa probleme të vogla për të instaluar Wampserver pa dritare 7. Problemi i instalimit dhe pajtueshmërinë me Windows-it 7 Ajo është zgjidhur nga reinstalling një version i ri i WampServer – WampServer 2.0i (korrik 11 2009). megjithatë, megjithatë, dha gabim kur duke u përpjekur për të lidhur duke përdorur Firebird, diçka si “gabim fatal: Thirrje për ibase_connect funksion të pacaktuar()” dhe të tjera.

zgjidhje

provuar në të vërtetë aq shumë sa që as edhe i sigurt që një e bëri atë punë :P. pastaj, ndjekin hap 1 e 2, në qoftë se ajo nuk ka ende, shkoni në 3, dhe kështu me radhë. Ajo që ka rëndësi tani është se këtu është duke punuar dhe kështu që unë vendosur për të postuar në rast se dikush është me problem të ngjashëm.

Detaje është se të dyja XAMPP testuar si në WAMP, dhe të dyja ka punuar mirë, duke pasur parasysh mjedisin e Windows 7 + Firebird 2.5 + WampServer2.0i (PHP 5.3.0).

I vënë php_interbase.dll DLL, fbclient.dll dhe kam përdorur gds32.dll, në dispozicion për shkarkim (shih më lart), Sepse në qoftë se keni nevojë për. pastaj, lejon të merrni poshtë për të, këtu është një tip:

(1) php_interbase.dll Copy për C:\WAMP bin php php5.3.0 ext. (Bëni këtë në qoftë se DLL nuk ekziston)

(2) mundësoj (të marrë pikën e fillimit të linjës) opsioni zgjatje = php_interbase.dll asnjë C:\WAMP bin apache Apache2.2.11 bin php.ini. SHËNIM: Nëse ju nuk e keni këtë hyrje, shtoj!

tani, të marrë një test: Restart Apache dhe të shohim nëse lidhja tashmë punon. Ajo ishte negative, të shkojnë përpara:

(3) Copy dhe fbclient.dll gds32.dll për C:\WAMP bin apache Apache2.2.11 bin. Do të ishte mirë që këto dosje ishin gjithashtu në C:\Windows System32, Nëse ju nuk e keni.

(4) Instalo versionin e ri të Firebird-2.5.0.26074_1_Win32

(5) Libere ka firewall bëni dritaret 7 dera 3050 (Firebird) (Cilësimet e përparuara> Rregullat përbrenda> Rregulli i Ri> Port> … )

Mos harroni për të rifilluar shërbimin Apache çdo herë që të testojë funksionimin.

Më poshtë është një shembull i thjeshtë i lidhjes PHP x Firebird:

conexao.php | Lidhja PHP për Firebird

1
2
3
4
5
6
<?php 
   $hostname = 'pritësi lokal:/WAMP / www / database / MEUBANCODEDADOS.gdb ';
   $Emri i përdoruesit = 'Sysdba';
   $fjalëkalim = 'Masterkey';
   ibase_connect($hostname, $Emri i përdoruesit, $fjalëkalim);
?>
gjithsej accesses: 113523

38 komente “WampServer – PHP 5.3 e Firebird 2.5 [i vendosur]

 1. André Cezimbra tha:

  bah im! Unë nuk mund të kandidojë në të gjithë këtë komandë ibase_connect…
  Por as lutet Gypsy meshkuj!
  Unë e kam provuar duke kaluar 7 parametrat, DB, përdorues, Pass, charset,zbutës,dialekt,rol…
  Unë e kam provuar për të përdorur shiritin \ kështu… Unë e kam provuar për të përdorur 127.0.0.1 në vend të localhost…
  Unë nuk e di se çfarë të bëjë më…
  Jo për të përmendur se íconezinho im i ardhshëm në orën është gjithmonë duke thënë: WAMPSERVER – servidor OFFLINE.
  Ndihmuar mua ae shef!

 2. Opa, Mirë se vini në botën e kompjuterit. Puna e parë nuk ka fun :D. mirë, për të filluar, Ky post është bërë dhe testuar me Windows 7. Duke përfshirë edhe këtë shembull Firebird lidhjes më sipër, mënyrën se si ajo është atje, me drejtimin e bare dhe çdo gjë, Ajo është duke punuar për mua. Pra, le nga pjesët e… uninstall të gjitha versionet e mëparshme të Wampserver tuaj (para, mbështetur www tuaj). Instalo një version të Wampserver zeradinha këtu: http://www.wampserver.com/en/download.php. Gjithashtu uninstall Firebird tuaj dhe për të marrë versionin e ri këtu: http://www.firebirdsql.org/index.php?op=files. Pas instalimit të tij, pastaj vetëm të ndjekin procedurën e përshkruar në majë (1) e (2) deste Post. Restart shërbime Wampserver dhe të përpiqet të bëjë një lidhje të thjeshtë, si kodin e mësipërm, vetëm korrigjimin rrugën dhe emrin e bankës, qartë. çdo gabim, hidhini një sy në shkrimet Apache, që është C:\WAMP bin apache Apache2.2.11 logs. foli, t +

 3. Nëse Cleivo tha:

  Caro Taylor, ju keni gjetur versionin e saktë të skedarit php_interbase.dll. Por kryesore ishte për të kopje fotografi dhe gds32.dll fbclient.dll në dosje bin të Apache.

  ju faleminderit shumë, Theva shumë kokë për të bërë këtë lidhje.

 4. Camila tha:

  oi Taylor, në rregull?
  Ku e keni marrë versionin e saktë të skedarit php_interbase.dll? Unë kam instaluar php 5.3.6 VC9, ajo i jep një gabim për të rifilluar Apache për të.

 5. Menander Neto tha:

  Urime për postim… problemet Matador…

  Tani unë jam duke u përpjekur për të bërë qasje nëpërmjet PDO.

  Në qoftë se ju mund të vënë këtu si një koment.

  falemnderit!

 6. me zë të lartë tha:

  Thanks për këtë tutorial. Ajo ka ndihmuar me të vërtetë më shumë! Unë e kam përdorur atë për XAMPP. :)

 7. Brayan tha:

  Cara nuk mund në asnjë mënyrë, vetëm në dyshim unë kap një makinë virtuale nga e para dhe unë isha duke bërë dhe asgjë. gabim: Thirrje për ibase_connect funksion të pacaktuar() vazhdon, Nuk e di q të bëjë më shumë, I Sao 2 ditë duke u përpjekur dhe duke u përpjekur dhe asgjë ://

 8. Brayan tha:

  Opa, Tani me XAMPP punuar, Ndryshova skedarët që kisha shkarkuar për ato që i keni vënë në dispozicion në dosjen php ext dhe funksionoi
  tip i madh, Urime dhe valeuu

 9. Maycon Morcelli tha:

  falemnderit.
  Unë ndjek recetë tuaj tortë, dhe unë përfundoi me një ankth prej muajsh.
  kështu që unë mund të bëjë php lidhur lug e shoferët ODBC..

  falemnderit.

 10. Marcos Bernardo tha:

  Great Taylor Lopes,

  falemnderit… Kam gjetur një dritë.. për të kryer një aplikim të internetit për + CakePHP

  Unë mund të bëj punën me FB 2.0
  instaluar FB 2.5 atëherë unë uninstalled dhe u kthye FB2.0
  Megjithatë fbclient e tij dhe 2.5 punuar deri me SPS në CakePHP 1.3.8

  falemnderit
  Marcos

 11. george tha:

  Unë u përpoq të gjitha hapat e mësipërme dhe të punojnë asgjë për mua, a ka ndonjë aluzion ju mund të sjellë? ose ndoshta diçka im lossing….

  ME NDIHMO!!!!!!!!

 12. alexander Luiz tha:

  Unë kam qenë që ka probleme të tilla TBM dhe nuk mund të zgjidhë ato në të gjitha. Deri sa kam gjetur në net, Unë nuk e mbaj mend se ku, dikush duke thënë se për të vënë dy bare kundër “\\” adresa e bankës në lidhje. Unë nuk besoj se, por unë tashmë ishte i lodhur, unë u përpoq… Dhe për habinë time kam punuar, tani ka punuar… Nëse dikush dëshiron të ndihmojë, Ju mund të shkruani për të sete.estrelo@gmail.com I ndihmuar…

  Qëndro me Perëndinë…

  në.
  Alexy

 13. Dionatan Mayer tha:

  Thanks guy, shumë i mirë, I zgjidhur problemin tim me lidhje, ajo dukej për muaj një Firebird zgjidhje e instalimit, apache veças dhe php, q ta SAJ provuar këtë metodë dhe ai ka punuar, ju faleminderit shumë, fituar…

 14. William tha:

  Ai më ndihmoi shumë, në rastin tim unë e përdorin XAMPP dhe pas vendosjes së DLL në PHP dhe Apache drejtoritë shërbimit Apache u rrit dhe arriti të lidheni me zjarr… Faleminderit për tip… përqafim!

 15. Carlos Felix tha:

  pastaj… kur faqja e bankës, punimet, por qëllimi im është që të sigurojë për ata pa banka nëpërmjet faqen e internetit të një kompanie… në asnjë mënyrë?

  falënderim

  • Më vjen keq, por unë nuk e kuptoj vështirësinë tuaj. Zgjidhja e mësipërme është treguar për ata që duan të përdorin PHP me Firebird. prandaj, Ju duhet të keni qasje në Web server ku kodi burim është pritur, ose tjetër pyesni ofruesin tuaj për të rregulluar vendosjen, në qoftë se ajo nuk është duke punuar.

 16. gabim fatal: Thirrje për ibase_connect funksion të pacaktuar() në C:\Webserver www teste_Firebird.php në linjë 5, në fundit shfaqet e mia këtë gabim, I bëra të shkrimit në DreamwaverCS5, në qoftë se ju mund të më ndihmoni.

 17. Douglas tha:

  Ajo është zhvilluar me CodeIgniter, në kompjuterin tim me WAMP(PHP 5.3.5). Ajo ishte vetëm mundësojë zgjatimet php.ini dhe paste këto DLLs çdo gjë ka punuar.! vlw!

 18. Leonardo tha:

  Thanks guy, zgjidhja e parë ka qenë e mjaftueshme për mua. Unë nuk kam për të shkarkuar DLL, thjesht nuk e di për nevojën për të mundësuar zgjerimin e Interbase. Pasi ju mundësojë të gjithë ishte lisinho!

  përqafim

 19. Përshëndetje të gjithëve, në rregull, Unë jam i ri në PHP dhe jam me këtë kodin e mëposhtëm:

  me sa duket, Unë jam i lidhur me Firebird, por është duke i dhënë mua këtë gabim:

  gabim Parse: gabim sintakse, papritur "nëse’ (T_IF), duke pritur ")’ në C:\WAMP www fb index.php on line 11

  Ja kërkuar në Google, por deri më tani nuk mund të zgjidhë, dikush Ndihmë?

 20. Nilton tha:

  stafi, Unë kam nevojë për të ndihmuar, Unë nuk mund të bëjë atë punë.
  I ndjekur të gjitha këshilla dhe wampserver running, mesazhi:

  PHP Startup: Në pamundësi për të ngarkuar bibliotekë dinamike
  "c:/WAMP / bin / php / php5.5.12 / ext / php_interbase.dll’ – %1 Kjo nuk është një aplikim vlefshme Win32.

  wampserver përdorur me versionin:
  php5.5.12
  apache2.4.9

 21. Menander Neto tha:

  në vazhdim, Një tjetër tip për ata që përdorin versionin e fundit të WAMP 2.5, për shembull, file php.ini në këtë server Apache dosje.

  C:\WAMP bin apache apache2.4.9 bin

  Shënim ishte rasti këtu…

 22. Ivan tha:

  mik, Në qoftë se ju mund të lidheni me pluhur Firebird jetë i sigurt për të na mbështetur, publik.

  Ju faleminderit paraprakisht!

  përqafim.

 23. Ivan tha:

  ju faleminderit shumë!
  Pas një ditë të plotë të stresit duke u përpjekur për t'u lidhur me Firebird, Falë majë tuaj mund. Në qoftë se ju mund të lidheni me Firebird PDO gjithashtu na ndihmojnë.

  përqafim.

 24. Duilio tha:

  ###################################################
  ###################################################

  Nevojë për një vend në vetvete directory FBCLIENT.DLL ../XAMPP/APACHE/BIN

  ###################################################
  ###################################################

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *