programming PHP keur telepon sarta tablet jeung JQuery Mobile

Ngabayangkeun anjeun make PHP pikeun ngembangkeun aplikasi maranéhna pikeun ngajalankeun on alat nu bagerak. Kalawan JQuery Mobile Anjeun jieun interfaces nu berinteraksi jeung server Web via AJAX.


ngawakilan

Aya magic! Naon anu dipigawé nyaéta pikeun salawasna: Urang make HTML pikeun ngawangun layar tur Javascript (AJAX) sangkan requests ka server web, dimana kodeu PHP-sumber anu bakal nampa, prosés jeung balik informasi. Jeung ieu, bisa cacah dina susunan fasilitas anu nyandak urang JQuery.

jQuery Mobile

jQuery Mobile mangrupakeun kerangka Web dioptimalkeun pikeun smartphone sarta tablet. Ieu mangrupakeun interfaces dumasar sistem di HTML5 cocog sareng paling platform mobile populér. Diwangun dina jQuery na jQuery UI, Kode Anjeun ngamungkinkeun desain fléksibel, gampang customizable.

dina prakna

Hayu urang ngadamel conto basajan, dimana urang boga hiji panganteur sareng widang teks pikeun pamaké pikeun nuliskeun na “nami”. Ku ngaklik tombol “kirim”, formulir nu geus dikirim ka server (via AJAX), nu mintonkeun suratna “pantun landihan!” atawa “pantun Dunya!”, lamun nami widang kosong.

pantun Dunya!

index.php | UI (klien-sisi)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
<!DOCTYPE html>
<html>
    <sirah>
    <gelar>pantun Dunya! JQuery Mobile</gelar>
    <ngaran meta="viewport" eusi="width=device-width, awal skala = 1"> 
    <link rel="stylesheet" href="http://code.jquery.com/mobile/1.1.0/jquery.mobile-1.1.0.min.css" />
    <Aksara src="http://code.jquery.com/jquery-1.6.4.min.js"></naskah>
    <Aksara src="http://code.jquery.com/mobile/1.1.0/jquery.mobile-1.1.0.min.js"></naskah>   
    <naskah>
        $(fungsi() { 
            $("#bt-enviar").klik(fungsi() {
                $.AJAX({
                  ngetik: "POST",
                  url: "http://taylorlopes.com/util/jquerymobile/olamundo/olamundo.php",
                  data: ({nami: $.motong($("#nome").Val()) }),
                  dataType: "text",
                  sukses: fungsi(data) {
                    $("#nome").Val("");
                    $("#resultado").html(data);
                  }
                });
            });
        });
    </naskah>     
</sirah>
<awak> 
    <data div-peran="page" id="indexPage">
        <data div-peran="header">
            <h1>pantun dunya - JQuery Mobile</h1>
        </div>
        <data div-peran="content">
            <data div-peran="fieldcontain">
                <etiket keur="nome">Tuliskeun ngaran anjeun:</etiket>
                <tipe input="text" id="nome" nami="nome" ajen="" />
            </div>
            <input id="bt-enviar" ngetik="button" ajen="Enviar" />
            <div id="resultado"></div>
        </div>
    </div> 
</awak>
</html>
?>
olamundo.php | Seu código PHP (server-side)
1
2
3
 
  <?php lulugu("Content-Type: téks / html;  charset = ISO-8859-1",leres) ?>
  <h3>halo <?php gema $_POST['nome'] ? $_POST['nome'] : "Mundo" ?>!</h3>

O resultado é algo do tipo:


Veja este código funcionando!

A grande sacada do JQuery Mobile está na meta-tag viewport, onde o parâmetro width=device-width redimensiona automaticamente o conteúdo conforme a tela do dispositivo móvel que está acessando. Jalan eta, presentasi pikeun aksés a Desktop mah béda ti sél.

Anjeun tiasa make tanda émulator pikeun hadé visualize jalan behaves kaca anjeun sarta mucunghul dina sél, tablét, jsb, Saperti katempo dina gambar di luhur. Dina kasus Chrome, ngan install hiji tipe extension “Ripple émulator” tur nganggo salaku alat uji coba. Aya sababaraha solusi sarupa.

sésana mana anu ka kedah anjeun sarta kreativitas…

total aksés: 64871

11 resensi “programming PHP keur telepon sarta tablet jeung JQuery Mobile

  1. Fábio ceuk:

    good morning, ucapan salamet pos. Abdi nyandak eusi na nyandak ragu a(lamun bisa nulungan kuring Kami bersyukur). Abdi ngadamel query basajan dina bangku di PHP, lajeng nembongkeun di layar pamaké ieu didaptarkeun atawa henteu dina database maké jquery mobile. Aranjeunna nyaho kumaha abdi tiasa ngalakukeun ieu? Bersyukur pikeun perhatian.

    • pantun Fabio. Sim, Kuring nyaho kumaha ngalakukeun, tapi nu peryogi kauninga saeutik program ngartos kieu. prinsipna teh kuring sarua dipake dina conto “olamundo.php”; bédana nyaéta nu kudu nyieun sambungan kana databés, dipulut hasil dipikahoyong (ngumpul SQL Anjeun) sarta nembongkeun eta. hugs!

      • Max ceuk:

        Ola Mekarwangi, Anjeun bakal boga Tangtu pinuh ku PHP Programming pikeun ponsel sarta tablet jeung JQuery Mobile. Ketik CRUD a.

        Hiji conto nyaéta sistem jadwal tangtu nu némbongkeun kuring daptar kursus ti database na klik dina kursus kuring bisa ningali kabeh informasi Tangtu.

      • pantun Max. Kuring gaduh tangtu ieu :( Conto di posting geus deukeut pisan naon perlu, Anjeun ngan perlu dianggo teh kahoyong (ngirim data / html / formulir pikeun AJAX) jeung jawaban (data olahan balik php / SQL / server). Internét boga loba conto CRUD dina PHP.

        Dinten lamun anjeun éta pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun Mobile, bakal nganggo ionik.

    • Kode ieu dumasar kana HTML, CSS e JavaScript. Ku kituna, browser sorangan (IE, Firefox, Chrome) alat Anjeun (sélular, tablét, catetan leutik) tanggung jawab alih basa. Teu perlu install software naon. Klien-sisi, nempatkeun kode dina file téks wae (catetan leutik, contona) tur nyimpen salaku extension .html. Sisi server, pikeun ngamanipulasi data, Anjeun kudu make basa programming, sakumaha PHP, Jawa, ASP, .net, jsb.

  2. Rafael Augusto ceuk:

    soré alus,

    kahiji, Gening dina artikel.

    Lajeng bisa ngamekarkeun aktip pikeun duanana Android jeung ios maké jQuery Mobile na Phonegap sakumaha oge jeung bisa make PHP jeung MySQL nyambung ka server?

    • wengi alus, enya éta rada mungkin. Kalawan Phonegap anjeun nyieun aplikasi anjeun dina html / js (samping klien) sarta eta bakal ngajalankeun on Android ios, ngakses sumberdaya server-sisi (PHP e MySQL), via AJAX.

    • Sim, Anjeun nyieun aplikasi Anjeun kalawan HTML, CSS jeung Javascript lajeng migunakeun program kawas PhoneGap keur ngahasilkeun aplikasi (meh) Pituin platform kawas Android sarta ios. Aya ngan nepi Google Play (Android). aplikasi Anjeun bakal tiasa komunikasi sareng PHP Anjeun ilaharna ku requests AJAX, sakumaha dina Conto.

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *