Instalimi ose përditësimin Java në Ubuntu

Ju dëshironi të instaloni Java në tradicionale dhe në mënyrë të sigurtë vetëm me Ubuntu 4 hapat? Këtu është një mënyrë e shpejtë për të bërë këtë pa përdorur magazinat e palës së tretë.

javaubuntu

përmbledhje

Sepse ju nuk mendoj se Posta është e gjatë dhe e komplikuar, Unë të fillojë këtë post deri në fund, përmbledhur komandat e nevojshme për të instaluar ose update Java. Nëse keni pyetje dhe doni më shumë detaje, Ju lutem lexoni tërë Post. janë vetëm 4 hapat!

 
# TIP: Verifique a versão do Java antes e depois da instalação/atualização com o comando "java -version" përmes Terminal (Ctrl + Alt + T).

1. No Ubuntu, hapur ose Terminalit (Ctrl + Alt + T) dhe për të krijuar dosjen e instalimit bëj Java (nëse ka)
  sudo mkdir /opt/Java
2. Hiq instalimin e vjetër (nëse ka): 
  sudo rm -r /opt/Java/JRE
3. Shkarko The +versioni i ri Java
   http://www.java.com/pt_BR/download/manual.jsp#lin (zgjidhni Linux x64)
 
4. Drejtoni komandën për të instaluar ose azhurnuar Java
   sudo mv/Shkarkime/JRE-8u101-linux-x64.merr.GZ /opt/Java && CD /opt/Java && sudo tar -xvf jre-8u101-linux-x64.merr.GZ && sudo mv ./jre1* ./JRE && sudo rm -f ./JRE-*.merr.GZ
 
   KUJDES: 
  ~/Shkarkime/ është drejtoria ku keni shkarkuar Java e re.
  JRE-8u101-linux-x64.merr.gz është emri bëj skedarin e ri Java që keni shkarkuar (ZBATIM 2x!!!)
  /opt/java është direktoria ku do të instalojmë Java

Kjo është ajo, I përdorur dhe ajo punon!

 


problem

Kohë apo një tjetër Java vuan një update, atje gjithmonë kanë shqetësim për drejtimin që komandat kodër. Nëse ju doni të zgjidhur këtë me lehtësi, kërkoni në internet se si të shtoni depove të palëve të treta dhe instaluar nëpërmjet Java apt-get. Ky nuk është qëllimi i këtij Post.

Në këtë post, ne do të shohim një mënyrë të sigurt! Ideja është që të bëjë çdo gjë në një mënyrë konvencionale, me fjalë të tjera, hyjnë në faqen e internetit java.com dhe ndiqni procesin e instalimit. Por unë ju siguroj se nuk ka të lënduar, gjithmonë e përdorin këtë metodë dhe kështu që unë vendosur për të regjistruar këtu.

zgjidhje

Para se të filloni, I lënë të qartë se procedurat janë kryer në një ambient duke përdorur Linux dhe Ubuntu Firefox. Le të konsiderojmë, ende, Java u instaluar / përditësuar në directory /opt / java / JRE. Nëse kjo directory nuk ekziston, Mos u shqetësoni, ne do të krijojë më vonë.

Është gjithashtu interesante të shikoni versionin e Java para dhe pas instalimit / Përditësimi. Ju mund ta bëni këtë në dy mënyra:

1. Kontrollo versionin e Java nga terminali | Për të parë versionin tuaj të tanishme të Java, terminal të hapur (Ctrl + Alt + T) dhe lloji:

 Java -version

2. Kontrollo versionin e Java për Browser | Për të parë versionin tuaj të tanishme të Java, vizitë http://java.com/verify ose hapni shfletuesin Firefox dhe shkruani në shiritin e adresave:

 http://java.com/verify

hap 1

Krijo dosjen e instalimit Java, nëse ka. No Ubuntu, hapur ose Terminalit (Ctrl + Alt + T) dhe për të krijuar dosjen /opt / java Instalimi i Java, por vetëm nëse ajo nuk ekziston, qartë!

 sudo mkdir /opt/Java

hap 2

Hiq Java e vjetër, nëse ka. asnjë Terminal (Ctrl + Alt + T), të hyjë në komandë të ulët për të hequr instalimin e vjetër të Java (nëse ka).

 sudo rm -r /opt/Java/JRE

hap 3

Shkarko e re Java version +. vizitë http://www.java.com/pt_BR/download/manual.jsp#lin, zgjedh Linux x64 dhe download. Dosja do të duket si “JRE-8u101-linux-x64.tar.gz“.

hap 4

Ekzekuto komandën për të instaluar / Përditësimi Java. Ndërsa kartelën që shkarkuat është në directory Shkarko (/home / user / Shkarko), Kopjoni dhe ngjisni komandën e mëposhtme në Terminal, zëvendësuese “JRE-8u101-linux-x64.tar.gz” emri i saktë i file qe sapo shkarkuat (vini re se ajo shfaqet dy herë në komandën).

 sudo mv ~/Shkarkime/JRE-8u101-linux-x64.merr.GZ /opt/Java && CD /opt/Java && sudo tar -xvf jre-8u101-linux-x64.merr.GZ && sudo mv ./jre1* ./JRE && sudo rm -f ./JRE-*.merr.GZ

Rreth komandën e mësipërme, Vini re se:
~ / Shkarkime / është drejtoria ku keni shkarkuar Java e re.
JRE-8u101-linux-x64.tar.gz është emri i Java tuaj të re fotografi (zëvendësoj!)
/opt / java Kjo është directory ku ne do të instalojë Java

Në thelb bërë këtë tashmë është duke punuar çdo gjë! Testimi terminal dhe versionin Java e shfletuesit si hap 1.

Vërejtje

instalimi i parë i Java

Nëse kjo është instalimi i parë i JAVA, Kopjoni dhe ngjisni komandën e mëposhtme në Terminal, rregulluar rrugën e duhur instalimit nëse është e nevojshme:

sudo përditësim-alternativa --instaloj /usr/bin/java java /opt/Java/JRE/bin/Java 10 && sudo përditësim-alternativa --set java /opt/Java/JRE/bin/Java

Përditësimi Firefox plugin

Kur testimi në terminalin me java -version (shih Hapi 1), vini re se versioni i përditësuar është duke punuar. megjithatë, është e mundur që testi në shfletuesit Firefox, kontrolluar në http://java.com/verify, e cila ende mban versionin e vjetër. Para resolver isto, então use o seguinte comando para atualizar o link do plugin Firefox

 CD /usr/lib/firefox-addons/plugins/ && sudo ln -s /opt/Java/JRE/lib/amd64/libnpjp2.so

që!

gjithsej accesses: 8966

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.