Instal mPDF tanpa Composer – laporan PDF karo PHP

The mPDF ngasilake PDF saka CSS / HTML karo kurva learning kurang. idea punika kanggo nggawe karya mPDF tanpa gadhah kanggo nginstal Composer Server.

introduksi

Saiki maneh ndeleng dhewe program tanpa nggunakake pengarang. Nanging ngidini sampeyan kanggo ngatur terusan akeh modul / Tulisan digawe dening pihak katelu lan kasedhiya ing https://packagist.org/.

karo pengarang sampeyan ora bisa mung nginstal lan nganyari paket gampang, nanging uga tetep ing sink otomatis sembarang dependensi karo paket liyane digunakake ing aplikasi. Salajengipun, wis prontinho autoload, saéngga upload kelas PHP tanpa perlu nambahi / mbutuhake.

Nanging iki ora kirim bab pengarang :P Ayo ndeleng carane nginstal lan mbukak mPDF, perpustakaan PHP kanggo generate PDF nggunakake kode HTML. ing mPDF ana wis cons sawijining, nanging bab menarik iku sing Sejatine mung kudu numpak HTML lan karo gaweyan tithik wis bakal bisa ngowahi iku kanggo PDF.

masalah

ketoke, versi anyar, Iku akurat pengarang kanggo nginstal mPDF. mulane, dianjurake iku sing bener menyang nggunakake pengarang ing kegiatan pembangunan.

Empu pitakonan: lan yen aku wis ora nginstall pengarang nonserver? ing kasus iki, kita bakal nggunakake piranti: nginstal pengarang lokal lan banjur munggah (upload) menyang folder Server “Vendor“. patut kang pengarang bakal setengah mati, nanging isih bakal wis bisa nggunakake mPDF.

solusi

Nginstal mPDF dening pengarang Iku banget prasaja. menyang https situs://getcomposer.org/download/, ngundhuh lan nginstal Composer ing.

Yen sampeyan duwe pengarang diinstal, utawa Terminal mung mbukak (printah) lan ngakses direktori aplikasi (dentro de www / utawa htdocs /, contone), lan banjur mbukak printah ing ngisor:

$ pengarang mbutuhake mpdf/mpdf

Elinga yen ing ROOT saka direktori aplikasi digawe sawetara file, minangka composer.json e composer.lock, uga direktori “Vendor /“. Saiki iku gampang! Sampeyan wis duwe kabeh sing perlu kanggo mPDF fungsi.

njupuk folder Vendor lan ngirim menyang server. rodo, manggonake ing ROOT lan nggawe file index.php (uga ing ROOT) kanggo nguji mPDF ngemot kode ing ngisor iki:

1
2
3
4
5
<?php
require_once __DIR__ . '/vendor/autoload.php';
$mpdf = anyar mPDF();
$mpdf->WriteHTML('<h1>Hello donya!</h1>');
$mpdf->output();

rampung iki, yen kabeh dadi uga, bakal pop munggah PDF nulis “Hello World!“.

laporan PDF karo PHP

Report ora tujuan Post iki, nanging aku njupuk kanggo ngrekam soko liyane. Yen sampeyan perlu kanggo generate laporan, siji opsi kanggo nampilaké Panjenengan CSS / HTML berkas PHP lan banjur pass kode kanggo mPDF apa karya hard, mangkono contone (Waca Figure output 1 ngisor):

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
require_once __DIR__ . '/vendor/autoload.php';
ob_start();
?>
<gaya>
    Tabel, th, td {
        wewatesan: 1px ngalangi ireng;
        wewatesan-ambruk: ambruk;
        lapis: 5px;
    }               
    Tabel tr:nth-anak(aneh) {
      latar mburi-werna: #EEE;
    }  
    Tabel tr:nth-anak(malah) {
      latar mburi-werna: #fff;
    }   
    th Tabel thead {
      latar mburi-werna: #CCC;
    } 
    Tabel tfoot td {
      latar mburi-werna: #CCC;
    } 
</gaya> 
<h1>Report sandi</h1>
<table align="center">
    <thead>
        <tr>
            <th>jeneng</th>
            <th>umur</th>
            <th>E-mail</th>
        </tr>
    </thead>
    <tfoot>
        <tr>
            <td colspan="3" align="center">Copyright ® 2017</td>
        </tr>
    </tfoot>>    
    <tbody>
        <tr>
            <td>Taylor</td>
            <td align="center">43</td>
            <td >taylor@amail.com</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Portela</td>
            <td align="center">47</td>
            <td>portela@bmail.com</td>
        </tr>        
    </tbody>
</Tabel>
<?php
$html = ob_get_contents();
$mpdf = anyar mPDF;
$mpdf->WriteHTML($html);
$mpdf->output();

anjir. 1 – PDF output file kanggo kode CSS injeksi / HTML (munggah) diproses dening mPDF

Mesthi bisa luwih struktur kode dening manggonke CSS / HTML ing berkas Cithakan kapisah lan mbukak menyang telpon mPDF.

wekasanipun, saiki iku nganti sampeyan! Njupuk maca ing manual mPDF lan njaluk nang cara panggunaan lan kompatibilitas.

Total accesses: 1639

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *