loka print wewengkon husus CSS

Kantos kudu nyitak wungkul area nu husus loka éta? terus, kumaha nangtukeun aréa diprint ieu? CSS mangrupakeun leyuran!

masalah

pamandangan: Kuring éta aya sakabéh situs dina layar, jeung katuhu di tengah hiji jenis laporan (data tabulasi). Kumaha nyitak wungkul daerah eta mah resep?

leyuran

salaku urang nyaho, print @media CSS nyaéta fitur nu ngamungkinkeun urang pikeun ngadalikeun gaya anu bakal dicitak. Hayu urang nempo dua situasi.

“teu Print”

1° Case – nyitak sadayana, tapi ngaluarkeun salah sahiji atawa leuwih area print
Lamun anjeun boga hiji aréa nu Anjeun hoyong pupus percetakan téh gampang, ngan nyieun hiji kelas dina hiji “print @media” obscuring pisibilitas jeung napelkeun ka unsur (tag html) anjeun teu hayang nyitak. Dina kasus di handap, Éta dijieun kelas .notprint sarta ditugaskeun ka DIV nu teu matak dicitak.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<!DOCTYPE html>
<html>
<sirah>
  <gelar>teu Print</gelar>
  <jenis gaya="text/css">
      @media nyitak { 
          .notprint { tuntung deuleu:disumputkeun; } 
      }
  </gaya>
</sirah>
<awak>
  <kuat>Ieu bakal dicitak!</kuat>
  <div kelas="notprint">
      geus kieu, teu dicitak!
  </div> 
  Di dieu Anjeun oge bakal dicitak!             
</awak>
</html>

“Sumuhun Print”

2° Case – Ngawengku wewengkon tunggal di print, sarta ngaluarkeun batur
Tapi kumaha upami nalika sabalikna, istilah sanésna, jeung lamun abdi hoyong nyitak wungkul area nu husus, salaku DIV, contona, sarta teu hayang sesa situs ka muncul dina print. Di dieu téh naha ieu Post! atra, ogé bakal nganggo print @media, ngan béda penalaran. dina hal ieu, nyumputkeun nu pisibilitas sadaya (*) unsur situs jeung, terus, Urang masihan pisibilitas ka hijina unsur anu hoyong kami pikeun nyitak, duly diangkat ku hiji ID mah disebut #yesprint. janten, urang bisa, contona, nyitak wungkul eusi a DIV husus.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<!DOCTYPE html>
<html>
<sirah>
  <gelar>Sumuhun Print</gelar>
  <jenis gaya="text/css">
    @media nyitak {
      * {
        tuntung deuleu:disumputkeun;
      }
 
      #yesprint {
        tuntung deuleu:katingali;
        posisi: absolut;
        puncak:0;
        ditinggalkeun:0;                                     
      }                                  
    }
  </gaya>
</sirah>
<awak>
  <kuat>Ieu moal dicitak!</kuat>  
  <div id="yesprint">
      Geus ieu sareng, ngan ieu, bakal dicitak!
  </div> 
  Di dieu ogé moal kaluar di print!            
</awak>
</html>

Lamun teu aya pangaruh nu dimaksud, nyaeta kamungkinan alatan citakan na bisa picking nepi sababaraha gaya CSS residual luhur (bapa). coba ngagunakeun !penting atawa ngaluyukeun kode maksa hasil nu diharapkeun. Ogé tingali lamun aya wae tag jurang, tanpa lawang atanapi nutup.

Kuring dites solusi ieu Internet Explorer 9, Firefox 14.0.1 sarta Chrome 21.0.1180.8. Kabéh mucunghul alat anu fungsina leres… Kuring ogé apal, yén lamun hayang nyitak kelir sarta gambar tukang, ieu kudu diatur langsung dina unggal browser. contona, euweuh Internet Explorer, balik ka Gambar> Page Setup menu na ngaktipkeun pilihan nu “kelir citak jeung gambar tukang“, ditémbongkeun saperti dihandap. jandéla ieu, Anjeun tiasa ngalakukeun setélan print séjén.

tingali ogé: Jadi siluman DIV ka nyitak | CSS differentiated Print.

yen… ngagunakeun dina resiko sorangan!

total aksés: 14125

4 resensi “loka print wewengkon husus CSS

  1. Luan da Costa ceuk:

    Hatur nuhun pikeun pitulung mahal, Tapi mun nyobian nyitak div abdi teu loading css éta,Kuring malah geus nyieun css keur percetakan . Ngagaduhan tips wae?

    • Nyalin kode nu persis sakumaha dina kasus Post mun server anjeun sarta uji ningali lamun gawéna. Coba ogé nempatkeun CSS study langsung di kaca (jeung nyieun euweuh panggero éksternal), ukur keur kaperluan nguji. sakapeung, lamun anjeun geus maké kode CSS pihak-katilu (sakumaha plugins), meureun nya eta sabagian tag nu diartikeun penting!. Paké Firefox sareng Firebug sarta kasampak neuleu ngaidentipikasi kelas atawa Gajah Mungkur CSS anjeun wanting robah. Paké pointer ka Firebug ieu! Jeung saterusna…

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *