Неуспехот да инсталирате приклучокот WooCommerce едноставна Фејсбук Поврзете

Приклучокот SFC прекинува дел од поглед на исходот од WooCommerce. Види можно решение.

проблем

Јас бев со WooCommerce работи совршено во WordPress. Во еден момент, Забележав дека исходот не е прикажување на делот со наслов “вашата нарачка”, кои се исто така начин на плаќање. Го изгубив повеќе време во потрага по одговорот на Google (речиси 2 часа) подготовка на раствор од.

исходот страница на која што се однесува е оној што доаѓа по “финализира” количката, каде што можете да се најавите или пополнете ги податоците за регистрација. Испитување на причините на проблемот, Дознав дека таа била предизвикана од судир со WordPress Приклучокот “Едноставна Фејсбук Поврзете (SFC)“. Кога desabilitava приклучок, Исходот беше прикажана правилно.

Како јас не сакам да се направи без некои карактеристики на приклучокот, чува повикувајќи. Со помош на светулка (Firefox), Јас забележав дека, вчитување на страница, на Ајакс повик беше направен за да “WP-admin / админ-ajax.php” каде што податоците се вратени совршено, сепак, Не можев да ги прикаже, бидејќи поради некоја причина не постои ДИВ со проект “order_review”.

решение

Фиксна или проблем, тоа беше лесно. Само отиде на страница WP-содржина приклучоци WooCommerce шаблони исходот форма-checkout.php и јас додаде ДИВ пред затворање форма (ОБРАЗЕЦ).

ДИВ дека беше вметната:

1
  <div id="order_review"></div>

Општа позадина на која се вметнува ДИВ (пред ФОРМА):

1
2
3
4
<?php do_action( 'Woocommerce_checkout_order_review' ); ?>
      <div id="order_review"></div>
  </форма>
<?php do_action( 'Woocommerce_after_checkout_form', $исходот ); ?>

Правејќи го тоа,, Тој се врати на работа… Уфа, барем за една!

Вкупен број на прегледи: 9014

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *