Konfigurasi DDNS mun muterkeun via modem + router

Hilap No-IP na DynDNS! Jieun router anjeun dianggo dina modeu sasak sarta ngonpigurasikeun DDNS kalawan DNS-O-Matic.

masalah

pangeling-eling: Pos ieu sababaraha konsep teknis anu moal kajawab.

Ieu kabeh dimimitian nalika kuring nampi kana operator Hai modem / router Technicolor TD5136v2 Wi-Fi, goréng teuing! Ku kituna kuring meuli router Asus RT-N56U ningali lamun eta ningkat sinyal Wi-Fi, ngaminimalkeun leungitna data.

Sangkan hirup abdi gampang, cascateei jaringan kuring, nempatkeun éta router Asus disambungkeun ka Technicolor katuhu router. istilah sanésna, jaringan asal kuring ngagaduhan 2 routers. Ieu digawé jadi ogé, Tapi kuring kungsi ngonpigurasikeun Nat (port diteruskeun / jasa) on duanana routers sangkan kaméra IP kuring digawekeun kaluar (Internét). Tempo conto kumaha éta:

Internét      > modem/Oi    > router/ASUS > komputer/kamera
200.28.189.1  > 192.168.1.1 > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Masalah sareng ieu “batang” Ieu di DDNS. Kuring yakin anjeun terang naon a DDNS, sanggeus kabeh éta naha kuring sumping ka dieu. sabalikna, mangga nyandak hiji researched jeung maca dina.

Catet yén, kalawan cascading kieu atuh, Modem / Hai nyaeta anu kapaksa panganteur sareng Internet sarta nyandak IP valid, saprak router dina / Asus narima ukur tiis IP tina modem / Hi. Ieu nyaan ieu masalah, sabab lamun kuring diusahakeun nyetél DDNS router / Asus, anjeunna masihan kasalahan handap:

"The wireless router currently uses a private WAN IP address (192.168.x.x, 10,x,x,x, atanapi 172.16.x.x).. router Ieu bisa jadi di lingkungan sababaraha-Nat sarta layanan DDNS teu tiasa dianggo dina lingkungan ieu"

Situs sorangan tina Asus geus alerted kana masalah ieu:

nyatet: lamun nirkabel nu geus maké alamat IP pribadi Wan (192.168.x.x, 10.x.x.x, atawa 172.16.x.x), router ieu manggih-mangrupa-jaringan multi bakal-lapisan Nat. Ladenan DDNS teu dianggo dina tipe ieu lingkunganana

leyuran

Leyuran éta nyieun modem nu / Hai dianggo dina “modeu sasak” (cara sasak), istilah sanésna, Modem / Hai saukur janten peran minangka modulator na demodulator (na euweuh deui router), relaying sadayana stream data langsung ka router / Asus. Dina skenario kieu, éta saolah-olah di router sorangan / Asus tetep kalawan panganteur dedicated maranéhanana pikeun Internét, meunang IP Wan Sah na keur jawab nyieun auténtikasi PPPoE. kasampak di sabudeureun:

Internét      > modem/Oi     > router/ASUS > komputer/kamera
200.28.189.1  > jambatan/PONTE > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Nyambungkeun modem na router dina (modeu sasak)

Pos hareup, sanajan tingal modem Hai sarta router ti Asus, Konfigurasi meureun sarupa wae modem atawa router.

lengkah 1 – Tempat anu modem dina modeu sasak (cara sasak)

Ngakses panel kontrol modem / Hi. Ieu biasana dilakukeun ku muka browser jeung ngetikkeun http://192.168.0.1 (atawa séjén IP salaku 192.168.1.1, 10.0.0.1, jsb). Ngaran pamaké sarta sandi standar nyaeta “admin” pikeun duanana. Néangan jeung ngarobah setelan handap:

DISETÉL > setelan Internet > Setélan Internet > Connection Internet Tipe > sasak Mode (tinimbang PPPoE)

lengkah 2 – Nyambungkeun kabel jaringan antara modem na router dina

Candak kabel jaringan umum (UTP – RJ / 45) sarta pindah diantara alat: hiji tungtung mana kana salah sahiji 4 palabuhan modem / Hai jeung lianna mana di router Wan / internét / Asus.

lengkah 3 – Ngonpigurasikeun nu router pikeun beroperasi kalawan DHCP diaktipkeun

Ngakses panel kontrol nu router urang / Asus. Ieu biasana dilakukeun ku muka browser jeung ngetikkeun http://192.168.1.1 (atawa séjén IP salaku 192.168.0.1, 192.168.2.1, 10.0.0.1, jsb). Ngaran pamaké sarta sandi standar nyaeta “admin” pikeun duanana. Néangan jeung ngarobah setelan handap:

Setélan canggih > LAN > dasar config > Ngaktifkeun Server DHCP > nuhun

lengkah 4 – Ngonpigurasikeun nu router pikeun auténtikasi PPPoE

Ngakses panel kontrol nu router urang / Asus. Milarian na di jieun na konfigurasi handap:

#1
Setélan canggih > Wan > dasar config > Wan Connection Tipe > PPPoE
#2
Setélan canggih > Wan > Sétingan akun > PPP Username > oi@oi
#3
Setélan canggih > Wan > Sétingan akun > sandi > oi123

ngaran pamaké ieu sareng sandi PPPoE nyaéta standar Hai. Jelas nu kudu make ngaran pamaké séjén sarta sandi lamun a pamawa béda. Mun anjeun teu nyaho, ngan nelepon pamawa anjeun sarta menta data login pikeun auténtikasi PPPoE. telepon Hai 10631.

rengse ieu, geus éta pikeun Internet Anjeun bisa digawé ngaliwatan Wi-Fi router / Asus. Kadangkala kacida tiasa nyandak bari pikeun ngabuktoskeun kaaslianana sarta ngadegkeun sambungan nu, sabar. Kuring nyebutkeun kieu, kajadian ka abdi; Teu sangka ieu teu bisa dipake na ngan antosan saeutik deui anu digarap. Testa aya!

Nyieun na Konfigurasi a DDNS

Dina kanyataan ieu teh bagian pangalusna tina Post, sabab kuring patepung hiji layanan metot disebut DNS-O-Matic. tenang, kuring ngajelaskeun!

Masalah badag teh routers ngarojong DDNS sababaraha server, umumna dugi ka No-IP na DynDNS. Tapi hilap No-IP na DynDNS! jasa ieu henteu pinuh bébas atanapi nalika, Aranjeunna mibanda watesan, kawas ngabogaan renew unggal 30 dinten na ieu téh saccal!

Kuring utamana resep ngagunakeun sieun (FreeDNS), anu hade tur bener haratis. Tapi kumaha atuh lamun router anu teu ngarojong Sieun? Éta mana DNS-O-Matic. Kabeneran nu router ti Asus ngarojong DNS-O-Matic, mun napelkeun abdi DNS-O-Matic geus subdomain kuring dijieun di Sieun, ngajaga IP Wan ka tanggal. teu ngartos? Urang bakal ku lajeng, tapi remembering yén ieu ukur bakal mangpaat upami router anjeun boga ngarojong DNS-O-Matic.

lengkah 1 – jieun (sub)domain sieun di

1. nganjang http://freedns.afraid.org
2. Klik "DNS Cim" tur nyieun akun ku menu "setelan akun didieu".
3. asup, clique euweuh menu "Subdomains" e "nambahan"
4. Catetan euweuh combobox "Domain" que, euweuh tungtungna, Cai mibanda hiji pilihan "Loba loba beuki sadia ...", klik di dieu!
5. Dina layar hareup, klik "Domain pendaptaran Tanjungjaya" na milih salah sahiji rébuan domain sadia.

lengkah 2 – Meunang konci (konci) euweuh afrai.org

(Anjeun bakal peryogi maju konci ieu!)
1. nganjang http://freedns.afraid.org
2. Clique euweuh menu Cim DNS,
3. Di tungtung kaca, clique henteu link “URL langsung” ngarujuk kana subdomain maneh dijieun di Lengkah 1
4. konci teh (konci) teh bagian tina URL sanggeus “update.php?”.
ex: iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

URL langsung: http://freedns.afraid.org/dynamic/update.php?iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf
konci (konci): iXU5V6yRRjBGa*GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

lengkah 3 – Jieun rekening on DNS-O-Matic tur nambahkeun Service a (sieun)

1. nganjang https://www.dnsomatic.com/
2. Klik "nyieun hiji akun DNS-O-Matic bébas" tur nyieun akun
3. asup, klik dina "Tambahkeun Service a" tombol
4. Taya ceurik “–Pilih jasa a–“, pilihan “afraid.org”
5. Taya campo Key(?) Ngeunaan Key Témpél dijieun dina hambalan subdomain 1.
Tempo cara meunang tombol di Lengkah 2: “Meunang konci (konci) euweuh afrai.org”
6. Klik tombol “info akun pdate”

lengkah 4 – Konfigurasi DNS-O-Matic on router dina

Milarian na di jieun na konfigurasi handap:

Setélan canggih > Wan > DDNS > server > WWW.DNSOMATIC.jeung

1. di “server”, pilihan WWW.DNSOMATIC.COM
2. di “host Ngaran”, tempat “all.dnsomatic.com” (atawa ninggalkeun kosong)
3. di “Ngaran pamaké atawa surélék Alamat”, Lebetkeun pamaké anjeun dijieun dina DNS-O-Matic
4. di “Sandi atawa DDNS Key”, asupkeun DNS-O-Matic akun sandi anjeun
5. panungtungan, klik tombol “ngalamar”

Tempo gambar:

ngalakonan ieu, DDNS router / Asus, ngaliwatan DNS-O-Matic, otomatis jadi di muatan tina ngamutahirkeun IP Wan jeung Sieun.

yen, kiwari anjeun gaduh domain bébas kalawan IP up to date! Di pernah-ip, pernah DyDNS.

alus tuah!

total aksés: 3703

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *