Configuring DDNS të rrotullohen nëpërmjet modemit + router

Harrojeni No-IP dhe dyndns! Bëni router tuaj për të punuar në mënyrë urë dhe konfiguroni DDNS me DNS-O-Matic.

problem

paralajmërim: Kjo Post ka disa koncepte teknike që nuk do të trajtohen.

E tëra filloi kur kam marrë operatori Hi modem / router Technicolor TD5136v2 Wi-Fi, shumë e keqe! Kështu unë bleva router Asus RT-N56U për të parë nëse ajo përmirësohet sinjal Wi-Fi, minimizuar humbjen e të dhënave.

Për ta bërë më të lehtë jetën time, cascateei rrjetin tim, vendosjen e router Asus lidhur me Technicolor router duhur. me fjalë të tjera, Rrjeti shtëpia ime mori 2 routers. Ajo ka punuar aq mirë, por unë kam për të konfiguroni NAT (forwarding port / shërbimet) në të dy routers për të bërë IP aparatin tim për të punuar jashtë (internet). Shih shembull se si ishte:

INTERNET   > MODEM/OI  > rOUTER/ASUS > KOMPJUTERIKE/CAMERA
200.28.189.1 > 192.168.1.1 > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Problemi me këtë “rrjedh” Ajo ishte në DDNS. Unë besoj se ju e dini se çfarë është një DDNS, në fund të fundit kjo është arsyeja pse kam ardhur këtu. ndryshe, ju lutemi të marrë një hulumtuar dhe lexuar në.

Vini re se, me këtë Cascading kam bërë, Modem / Hi është i cili kishte për të ndërfaqe me internet dhe mori një IP të vlefshme, që nga router / Asus marrë vetëm IP ftohtë nga modem / Hi. Kjo me të vërtetë ishte një problem, sepse kur unë u përpoq për të ngritur DDNS router / Asus, ai i dha gabim në vijim:

"The wireless router currently uses a private WAN IP address (192.168.x.x, 10,x,x,x, ose 172.16.x.x).. Ky router mund të jetë në mjedis të shumta-NAT dhe shërbimi DDNS nuk mund të punojnë në këtë mjedis"

Site vetë e Asus tashmë të alarmuar për këtë problem:

shënim: nëse wireless është duke përdorur një IP adresë private WAN (192.168.x.x, 10.x.x.x, ose 172.16.x.x), Ky zbulim router-është-a do rrjet multi-shtresa NAT. Shërbimi DDNS nuk mund të punojnë në këtë lloj mjedisi

zgjidhje

Zgjidhja ishte për të bërë modem / Hi punojnë në “Mënyra urë” (mënyrë urë), me fjalë të tjera, Modem / Hi thjesht u bë rolin e tij si modulator dhe demodulator (dhe jo më shumë router), transmetim të gjithë lumë të dhënave direkt me router / Asus. Në këtë skenar, kjo është sikur router vetë / Asus qëndrojë me ndërfaqe e tyre të dedikuar për internet, duke marrë IP WAN vlefshme dhe duke qenë përgjegjës për të bërë të legalizuara PPPoE. po shikoj:

INTERNET   > MODEM/OI   > rOUTER/ASUS > KOMPJUTERIKE/CAMERA
200.28.189.1 > URË/PONTE > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Lidhja e modem dhe router (Mënyra urë)

Post Next, pavarësisht referohen modem dhe router Hi nga Asus, konfigurimi mund të jetë i ngjashëm me ndonjë modem apo router.

hap 1 – Vendi modem në mënyrë urë (mënyrë urë)

Të hapur panelin e kontrollit modem / Hi. Kjo është bërë zakonisht duke hapur shfletuesin dhe shtypja http://192.168.0.1 (ose IP tjetër si 192.168.1.1, 10.0.0.1, etj). Default username dhe fjalëkalimi është “admin” për të dy. Shiko për dhe për të ndryshuar cilësimin e mëposhtëm:

KONFIGURIMI > Internet Setup > Cilësime Interneti > Internet Connection Type > Mode Bridge (në vend të PPPoE)

hap 2 – Lidhni kabllon e rrjetit në mes modem dhe router

Merrni një kabllo të përbashkët të rrjetit (UTP – RJ / 45) dhe kaloni në mes pajisjeve: një fund shkon në një nga 4 portet modem / Hi dhe tjetra shkon në router WAN / Internet / Asus.

hap 3 – Konfiguroni router për të vepruar me DHCP aktivizuar

Hyni në panelin e kontrollit e router / Asus. Kjo është bërë zakonisht duke hapur shfletuesin dhe shtypja http://192.168.1.1 (ose IP tjetër si 192.168.0.1, 192.168.2.1, 10.0.0.1, etj). Default username dhe fjalëkalimi është “admin” për të dy. Shiko për dhe për të ndryshuar cilësimin e mëposhtëm:

Cilësimet e avancuara > LAN > Basic Config > Mundësuar Server DHCP > po

hap 4 – Konfiguroni router të legalizuara PPPoE

Hyni në panelin e kontrollit e router / Asus. Kërkoni dhe të bëjnë konfigurimin e mëposhtme:

#1
Cilësimet e avancuara > WAN > Basic Config > WAN Lloji Connection > PPPoE
#2
Cilësimet e avancuara > WAN > Cilësimet e llogarisë > PPP Emri i përdoruesit > oi@oi
#3
Cilësimet e avancuara > WAN > Cilësimet e llogarisë > fjalëkalim > oi123

Kjo username dhe password PPPoE është standarde Hi. Natyrisht ju duhet të përdorni një username dhe password Nëse një bartës të ndryshëm. Nëse ju nuk e dini, vetëm thirrje kompaninë tuaj dhe të kërkojnë të dhënat login për autentikim PPPoE. Telefoni është Hi 10631.

bërë këtë, tashmë ajo është për internetin tuaj të punojnë përmes Wi-Fi router / Asus. Ndonjëherë ajo mund të marrë një kohë për të vërtetuar dhe për të krijuar lidhje, të jetë i durueshëm. E them këtë, kjo ka ndodhur me mua; Mendova se nuk ishte duke punuar dhe vetëm u presin pak më të gjatë që ka punuar. Testa ka!

Krijimi dhe konfigurimin e një DDNS

Në fakt, kjo është pjesa më e mirë e Postës, sepse kam takuar një shërbim interesant të quajtur DNS-O-Matic. i qetë, I shpjegoj!

Problemi i madh është routers mbështesë disa servera DDNS, përgjithësisht të kufizuara në No-IP dhe dyndns. Por harroni No-IP dhe dyndns! Këto shërbime nuk janë plotësisht të lirë ose kur, Ata kanë kufizime, si të paturit e për të ripërtërirë çdo 30 ditë dhe kjo është saccal!

Unë veçanërisht preferojnë të përdorin i frikësuar (FreeDNS), që punon dhe është me të vërtetë i lirë. Por si për të bërë nëse router nuk e mbështet Frikohet? Kjo është ku DNS-O-Matic. Për fat të mirë router nga Asus mbështet DNS-O-Matic, të caktojë im DNS-O-Matic ka subdomain tim krijuar në frikë, mbajtja WAN IP time deri më sot. nuk e kuptojnë? Ne do të deri atëherë, por duke kujtuar se kjo do të jetë e dobishme vetëm nëse routeri juaj ka mbështetur DNS-O-Matic.

hap 1 – Krijo një (sub)domeni Afraid në

1. vizitë http://freedns.afraid.org
2. Kliko në "DNS dinamike" dhe për të krijuar një llogari nga menuja "Setup një llogari këtu".
3. Identifikohu, klikoni menunë "Nënfaqet" dhe "shtuar"
4. Shënim asnjë Kutia Kombo "Domain" që, jo final, Ajo ka një mundësi "shumë më tepër shumë në dispozicion ...", klikoni këtu!
5. Në ekranin e ardhshme, klikoni "Shared Domain Regjistrit" dhe të zgjidhni një nga mijëra e fushave në dispozicion.

hap 2 – Getting çelësin (Celës) nuk afrai.org

(Ju do të duhet këtë përpara kyçe!)
1. vizitë http://freedns.afraid.org
2. Klika asnjë menu Dynamic DNS,
3. Në fund të faqes, klikë nuk ka lidhje “drejtpërdrejtë URL” duke iu referuar subdomain keni krijuar në hapin 1
4. çelësi (Celës) është pjesë e URL pas “update.php?”.
ish: iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

drejtpërdrejtë URL: http://freedns.afraid.org/dynamic/update.php?iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf
kyç (Celës): iXU5V6yRRjBGa*GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

hap 3 – Krijo një llogari të DNS-O-Matic dhe të shtoni një Shërbimi (i frikësuar)

1. vizitë https://www.dnsomatic.com/
2. Kliko "krijuar një llogari falas DNS-O-Matic" dhe për të krijuar një llogari
3. Identifikohu, klikoni në "Shto një shërbim" button
4. jo combo “–Zgjidh një shërbim–“, zgjedhje “afraid.org”
5. No campo Key(?) Lidhur me Key Paste krijuar në hapin subdomain 1.
Shih se si për të marrë çelësin në hap 2: “Getting çelësin (Celës) nuk afrai.org”
6. Klikoni butonin “info llogari pdate”

hap 4 – Konfiguruar DNS-O-Matic në router

Kërkoni dhe të bëjnë konfigurimin e mëposhtme:

Cilësimet e avancuara > WAN > DDNS > server > WWW.DNSOMATIC.ME

1. në “server”, zgjedhja WWW.DNSOMATIC.COM
2. në “host Emri”, vend “all.dnsomatic.com” (ose të lënë bosh)
3. në “Emri i përdoruesit ose E-mail Adresa”, hyjnë përdorues juaj e krijuar në DNS-O-Matic
4. në “Password ose DDNS Key”, të hyjë DNS-O-Matic llogarinë tuaj fjalëkalimin
5. i fundit, klikoni butonin “aplikoni”

Shih figurën:

Të bësh këtë, DDNS router / Asus, përmes DNS-O-Matic, automatikisht të jetë përgjegjës për përditësimin e IP WAN me frikë.

që, tani ju keni një domain të lirë me IP deri në datën! Në Never-ip, kurrë DyDNS.

fat i mirë!

gjithsej accesses: 24657

4 komente “Configuring DDNS të rrotullohen nëpërmjet modemit + router

 1. Leandro Santos (hallkë) tha:

  Post urime Im i dashur!
  Unë kam qenë duke u përpjekur për një kohë të gjatë për të bërë punën time router dhe tip i tij ishte shumë e lehtë.
  Në rastin tim DDNS kam përdorur të njëjtën Asuscomm.com.

  falënderim!

 2. LUIZ GUSTAVO MENDES MOREIRA tha:

  mirëmëngjes. Postim i shkëlqyeshëm, por unë përdor fibër të gjallë dhe nëse e vendos atë në modalitetin e urës shkëpus linjën e telefonit dhe mbështetjen e largët të modemit. Ju e dini se si ta bëni atë një mënyrë tjetër?
  falënderues

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.