Ngonfigurasi DDNS kanggo mbukak liwat modem + router

Lali No-IP lan DynDNS! Gawe router sampeyan ing mode jembatan lan atur DDNS karo DNS-O-Matic.

masalah

Wara-wara: Posting iki duwe sawetara konsep teknis sing ora bakal dibahas.

Kabeh diwiwiti nalika aku nampa saka operator Oi modem / router Technicolor TD5136v2 Wi-Fi, ala banget! Banjur aku tuku router Asus RT-N56U kanggo ndeleng manawa sinyal Wi-Fi wis apik, minimalake ilang data.

Supaya uripku luwih gampang, cascaded jaringanku, nyelehake router Asus sing nyambung langsung karo router Technicolor. ing tembung liyane, jaringan omahku entuk 2 router. Bisa mlaku kanthi apik, nanging aku kudu ngatur NAT (pangalihan-pangalihan port / layanan) ing kaloro router supaya kamera IP saya bisa digunakake saka njaba (Internet). Deleng tuladhane kepiye:

INTERNET      > MODEM/HI    > ROUTER/ASUS > KOMPUTER/KAMERA
200.28.189.1  > 192.168.1.1 > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Masalah iki “batang” ana ing DDNS. Aku yakin sampeyan ngerti apa sing diarani DDNS, sawise kabeh mulane sampeyan teka ing kene. digunakake, mangga priksa lan terus maca.

Elinga yen, karo kaskade iki dakkirim, modem / Oi yaiku sing duwe antarmuka Internet lan entuk IP sing valid, router / Asus mung nampa IP sing adhem saka modem / Oi. Pancen ana masalah, amarga nalika aku nyoba ngatur DDNS router / Asus, dheweke menehi kesalahan ing ngisor iki:

"The wireless router currently uses a private WAN IP address (192.168.x.x, 10,x,x,x, utawa 172.16.x.x).. Router iki bisa uga ana ing lingkungan macem-macem NAT lan layanan DDNS ora bisa mlaku ing lingkungan iki"

Situs web kasebut dhewe Asus wis ngelingake masalah iki:

Cathetan: yen nirkabel nggunakake alamat IP WAN pribadi (192.168.x.x, 10.x.x.x, utawa 172.16.x.x), router iki nemokake-punika-ing jaringan multi-lapisan NAT. Layanan DDNS ora bakal bisa dienggo ing jinis lingkungan iki

solusi

Solusine yaiku supaya modem / Oi bisa digunakake “jembatan mode” (cara jembatan), ing tembung liyane, modem / Oi mung wiwit main peran minangka modulator lan demodulator (lan ora ana maneh router), relaying kabeh stream data langsung menyang router / Asus. Ing skenario iki, kayane router / Asus duwe antarmuka madhep karo Internet, entuk IP WAN Valid lan tanggung jawab nindakake otentikasi PPPoE. Deloken:

INTERNET      > MODEM/HI     > ROUTER/ASUS > KOMPUTER/KAMERA
200.28.189.1  > Jembatan/PONTE > 192.168.0.1 > 192.168.0.N

Nyambungake modem lan router (mode jembatan)

Posting Sabanjure, sanajan nuduhake modem Oi lan router Asus, konfigurasi bisa padha ing modem utawa router.

langkah 1 – Lebokake modem ing jembatan mode (cara jembatan)

Akses panel kontrol modem / Oi. Iki biasane ditindakake kanthi mbukak browser lan ngetik http://192.168.0.1 (utawa IP liyane kaya 192.168.1.1, 10.0.0.1, etc). Jeneng pangguna lan sandhi standar yaiku “admin” kanggo kalorone. Telusuri banjur ganti setelan ing ngisor iki:

SETUP > Persiyapan Internet > Setelan Internet > Jinis Sambungan Internet > Mode Bridge (tinimbang PPPoE)

langkah 2 – Sambungake kabel jaringan ing antarane modem lan router

Candak kabel jaringan umum (UTP – RJ / 45) lan sambung antarane piranti: siji mburi dadi salah siji saka 4 port modem / Oi lan sing liyane mbukak WAN / port Internet router / Asus.

langkah 3 – Konfigurasi router supaya bisa diaktifake kanthi DHCP sing aktif

Akses panel kontrol router / Asus. Iki biasane ditindakake kanthi mbukak browser lan ngetik http://192.168.1.1 (utawa IP liyane kaya 192.168.0.1, 192.168.2.1, 10.0.0.1, etc). Jeneng pangguna lan sandhi standar yaiku “admin” kanggo kalorone. Telusuri banjur ganti setelan ing ngisor iki:

Setelan Lanjut > LAN > Konfigurasi Dhasar > Aktifake Server DHCP > Nggih

langkah 4 – Konfigurasi router kanggo nindakake otentikasi PPPoE

Akses panel kontrol router / Asus. Telusuri banjur atur konfigurasi ing ngisor iki:

#1
Setelan Lanjut > VAN > Konfigurasi Dhasar > Jinis Koneksi WAN > PPPoE
#2
Setelan Lanjut > VAN > Setelan akun > Jeneng Pangguna PPP > Hai@Hai
#3
Setelan Lanjut > VAN > Setelan akun > Sandhi > oi123

Jeneng pangguna lan sandhi PPPoE iki minangka standar default Oi. Temenan sampeyan kudu nggunakake jeneng pangguna lan sandhi liyane yen sampeyan operator liyane. Yen sampeyan ora ngerti, cukup nelpon operator sampeyan lan takon data login kanggo otentikasi PPPoE. Telpon Oi yaiku 10631.

rampung iki, Internet sampeyan wis bisa digunakake liwat Wi-Fi router / Asus. Kadhangkala bisa uga butuh wektu suwe kanggo ngotentikasi lan nggawe sambungan, sabar wae. Dakkandhani, amarga kedadeyan kula; Aku ngira ora bisa digunakake lan mung ngenteni suwe maneh bisa. Coba wae!

Nggawe lan ngatur DDNS

Iki sejatine minangka bagean paling apik ing Pos, amarga aku ngerti layanan menarik sing diarani DNS-O-Matic. kalem, Aku nerangake!

Masalah gedhe karo router yaiku ndhukung sawetara server DDNS, umume winates kanggo No-IP lan DynDNS. Nanging lali babagan No-IP lan DynDNS! Layanan kasebut ora gratis utawa kapan, duwe watesan, kaya gadhah kanggo gawe anyar saben 30 dina lan iki sakral!

Aku luwih seneng nggunakake Wedi (FreeDNS), sing bisa digunakake lan pancen gratis. Nanging kepiye cara yen router ora ndhukung Wedi? Mangkene DNS-O-Matic mlebu. Untunge router Asus ndhukung DNS-O-Matic, sing ngidini nggandhengake akun DNS-O-Matic karo subdomain sing digawe ing Afraid, njaga IP WAN saya anyar. Ora paham? Ayo banjur lunga, nanging ngelingi iki bakal migunani yen router sampeyan ndhukung DNS-O-Matic.

langkah 1 – gawe a (sub)domain ing Wedi

1. riko http://freedns.afraid.org
2. Klik ing "Dynamic DNS" lan gawe akun liwat menu "Siapake akun ing kene".
3. Mlebu, klik ing menu "Subdomain" lan "nambah"
4. Elinga ora ana kombinasi "Domain" combobox, ana mburi, duwe pilihan "Akeh liyane sing kasedhiya…", klik kene!
5. Ing layar sabanjuré, klik link "Registrasi Domain sing Dibagi" lan pilih salah siji saka ewu domain sing kasedhiya.

langkah 2 – Entuk kunci (Kunci) ora afrai.org

(Sampeyan mbutuhake kunci iki mengko!)
1. riko http://freedns.afraid.org
2. Klien ora ana menu Dynamic DNS,
3. Ing sisih ngisor kaca, klik link ing “URL Langsung” kanggo subdomain sing digawe ing Langkah 1
4. Kuncine (Kunci) minangka bagean saka URL sawise “nganyari.php?”.
Ex: iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

URL Langsung: http://freedns.afraid.org/dynamic/update.php?iXU5V6yRRjBGa * GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf
Kunci (Kunci): iXU5V6yRRjBGa*GTWG8yR0lBS7TRjlmOjEzMDY5NIDf

langkah 3 – Gawe akun DNS-O-Matic banjur tambah Layanan (Wedi)

1. riko https://www.dnsomatic.com/
2. Klik ing "gawe akun DNS-O-Matic gratis" banjur gawe akun
3. Mlebu, klik tombol "Tambah layanan"
4. Ora ana combo “–Pilih layanan–“, pilihan “wedi.org”
5. Bidang utama no.(?) tempel Kunci kanggo subdomain sing digawe ing Langkah 1.
Deleng carane entuk kunci ing Langkah 2: “Entuk kunci (Kunci) ora afrai.org”
6. Klik tombol “info akun pdate”

langkah 4 – Ngonfigurasi DNS-O-Matic ing router

Telusuri banjur atur konfigurasi ing ngisor iki:

Setelan Lanjut > VAN > DDNS > Server > WWW.DNSOMATIK.Karo

1. Ing “Server”, milih WWW.DNSOMATIC.COM
2. Ing “Jeneng Host”, papan “all.dnsomatic.com” (utawa kosongake)
3. Ing “Jeneng Panganggo utawa Alamat E-mail”, ngandhani pangguna sing digawe ing DNS-O-Matic
4. Ing “Tembung Sandi utawa Kunci DDNS”, ketik sandhi akun DNS-O-Matic sampeyan
5. Dening pungkasan, Klik ing tombol “Nglamar”

Deleng gambar kasebut:

Nindakake iki, DDNS router / Asus, liwat DNS-O-Matic, kanthi otomatis ngurus nganyari IP WAN kanthi Wedi.

sing, saiki sampeyan duwe domain gratis kanthi IP sing terus dianyari! Aja maneh No-ip, ora maneh DyDNS.

apik luck!

Total accesses: 21792

4 reviews “Ngonfigurasi DDNS kanggo mbukak liwat modem + router

  1. Leandro Santos (link) ngandika:

    Post Sugeng kinasih!
    Aku iki nyoba dangu kanggo nggawe karya dalan lan tip banget gampang.
    Ing cilik DDNS aku digunakake ing Asuscomm.com padha.

    Thanks!

  2. LUIZ GUSTAVO MENDES MOREIRA ngandika:

    sugeng enjang. kirim gedhe, nanging aku nggunakake serat urip lan yen dipasang ing mode jembatan, aku nyopot garis telpon lan dhukungan modem sing adoh. Sampeyan ngerti carane nindakake kanthi cara liyane?
    matur nuwun

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *