Ctrl + C e Ctrl + V entre Windows e VM Linux Ubuntu euweuh Virtual Box

Kumaha Salin / paste antara Windows Desktop na Debian virtualized? Solusi atra bakal masang “tambahan tamu” ngalakukeun Oracle VM VirtualBox, Tapi kumaha upami nalika eta dibangkitkeun kasalahan “Gagal mun nyetél jasa vboxadd”?

perkenalan

Munggaran sadaya, Nunjuk kaluar yen leyuran ieu dilarapkeun kana lingkungan handap:
– Desktop com Windows 10
– Oracle VM VirtualBox com Debian 9 virtualizado Netinst

masalah

masalah téh nya éta teu mungkin mun salin antara Windows jeung Linux Ubuntu (virtualizado). Ku lakukeun Ctrl + C jeung Ctrl + V, nanaon kajadian.

Solusi usulan dina panglawungan Internet ngomong yén pikeun ngajawab masalah ieu cukup install iket “tambahan tamu” que vem euweuh Oracle VM VirtualBox, Tapi lamun kuring diusahakeun ieu, Ieu nyababkeun éta kasalahan handap:

"Failed to set up service vboxadd, mangga pariksa koropakna log"

leyuran

Kumaha ieu ngagunakeun Netinst (Debian Vérsi lean), kasebut nyaéta dimungkinkeun yén sababaraha software diperlukeun geus lasut waktu pikeun ngajalankeun “tambahan tamu”.

Pamasangan bungkusan tambahan:

apt-meunang update
apt-meunang install make gcc
apt-neangan install linux-headers-$(uname -r)
init 6

Este último comando é para reiniciar o Linux.

Instalação do “tambahan tamu”:

// PASSO 1
No Oracle VM VirtualBox, acesse o menu Dispositivo > Inserir imagem de CD dos Adicionais para Convidado
// PASSO 2
Dar duplo clique no ícone VBOXADDTIONS_5.1.24_117012 (ou outra versão) que vai aparecer na área de trabalho
// PASSO 3
Abrir o terminal, acessar o caminho para o VBoxLinuxAdditions, normalmente este:
cd /media/cdrom0/
 
// PASSO 4 - parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake!
sudo sh ./VBoxLinuxAdditions*.run

sanggeus ieu, não esqueça de habilitar na VMBox as opções para permitir copiar e colar (área de transferência / bi-direcional), ditémbongkeun saperti dihandap:

Reinicie o Linux e faça o teste!

total aksés: 50341

9 resensi “Ctrl + C e Ctrl + V entre Windows e VM Linux Ubuntu euweuh Virtual Box

  1. Gabriela dos Reis Silva ceuk:

    Sooocorro yén mesin kuring henteu ngamimitian deui saatos kuring masihan paréntah terakhir éta.
    Balikan deui, tapi nalika kuring ngetik sandi sareng sandi pikeun nuliskeun layar hideung bijil (saolah-olah ngalebetkeun) e volta pra mesma tela de digitar o usuario e senha
    helppp

    • Mesin mana, a VM Debian? Coba Ctrl + Alt + F1, login salaku akar. Pariksa ijin atanapi diréktori ijin: ls -la / bumi / USER. Tingali upami nyatana USER mangrupakeun nu boga, sabalikna, nyobaan: sudo kalangkang -R USER:USUARIO /home/USUARIO. Troque USUARIO pelo nome de usuário na qual você está tentando logar.

  2. soré alus, didieu didamel dugi ka bagian kedah ganda-klik ikonna, saprak Kuring keur ngalakukeun éta pikeun masang grafis ( Paréntah ngan ukur).
    Kuring damel dugi ka harita, sareng abdi henteu tiasa, Kuring diusahakeun pikeun ngaksés éta ku paréntah tapi kuring ogé henteu tiasa ngaksésna di dieu, diz que não é possível abrir o arquivo.

    Alguma alternativa?

    hatur nuhun

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *