Ctrl + C e Ctrl + V entre Windows e VM Linux Ubuntu euweuh Virtual Box

Kumaha Salin / paste antara Windows Desktop na Debian virtualized? Solusi atra bakal masang “tambahan tamu” ngalakukeun Oracle VM VirtualBox, Tapi kumaha upami nalika eta dibangkitkeun kasalahan “Gagal mun nyetél jasa vboxadd”?

perkenalan

Munggaran sadaya, Nunjuk kaluar yen leyuran ieu dilarapkeun kana lingkungan handap:
– Desktop com Windows 10
– Oracle VM VirtualBox com Debian 9 virtualizado Netinst

masalah

masalah téh nya éta teu mungkin mun salin antara Windows jeung Linux Ubuntu (virtualizado). Ku lakukeun Ctrl + C jeung Ctrl + V, nanaon kajadian.

Solusi usulan dina panglawungan Internet ngomong yén pikeun ngajawab masalah ieu cukup install iket “tambahan tamu” que vem euweuh Oracle VM VirtualBox, Tapi lamun kuring diusahakeun ieu, Ieu nyababkeun éta kasalahan handap:

"Failed to set up service vboxadd, mangga pariksa koropakna log"

leyuran

Kumaha ieu ngagunakeun Netinst (Debian Vérsi lean), kasebut nyaéta dimungkinkeun yén sababaraha software diperlukeun geus lasut waktu pikeun ngajalankeun “tambahan tamu”.

Pamasangan bungkusan tambahan:

apt-meunang update
apt-meunang install make gcc
apt-neangan install linux-headers-$(uname -r)
init 6

Este último comando é para reiniciar o Linux.

Instalação do “tambahan tamu”:

// PASSO 1
No Oracle VM VirtualBox, acesse o menu Dispositivo > Inserir imagem de CD dos Adicionais para Convidado
// PASSO 2
Dar duplo clique no ícone VBOXADDTIONS_5.1.24_117012 (ou outra versão) que vai aparecer na área de trabalho
// PASSO 3
Abrir o terminal, acessar o caminho para o VBoxLinuxAdditions, normalmente este:
cd /media/cdrom0/
 
// PASSO 4 - parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake!
sudo sh ./VBoxLinuxAdditions*.run

sanggeus ieu, não esqueça de habilitar na VMBox as opções para permitir copiar e colar (área de transferência / bi-direcional), ditémbongkeun saperti dihandap:

Reinicie o Linux e faça o teste!

total aksés: 1238

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *