CTRL + C e Ctrl + V entre Dritaret e VM Linux nuk Virtual Box

Si të Copy / Paste mes Windows Desktop dhe Debian virtualizuar? Zgjidhja e qartë do të ishte për të instaluar “Shtesat e ftuar” bëjë Oracle VM VirtualBox, por çfarë lidhje kur ajo gjeneron gabim “Dështoi për të ngritur vboxadd shërbimit”?

paraqitje

Antes de mais nada, ressalto que esta solução foi aplicada ao seguinte ambiente:
Desktop com Windows 10
Oracle VM VirtualBox com Debian 9 Netinst virtualizado

problem

O problema é que não era possível copiar e colar entre o Windows e Linux (virtualizado). Ao fazer CTRL+C e CTRL+V, nada acontecia.

A solução proposta em fóruns na Internet dizia que para resolver este problema bastava instalar o pacote “Shtesat e ftuar” que vem no Oracle VM VirtualBox, mas quando tentei fazer isto, resultou no seguinte erro:

"Failed to set up service vboxadd, please check the log file"

zgjidhje

Como estava usando o Netinst (versão enxuta do Debian), é possível que algum software requerido tenha faltado na hora de rodar o “Shtesat e ftuar”.

Instalação de pacotes adicionais:

apt-get update
apt-get install make gcc
apt-get install linux-headers-$(uname -r)
nisje 6

Este último comando é para reiniciar o Linux.

Instalação do “Shtesat e ftuar”:

// PASSO 1
No Oracle VM VirtualBox, acesse o menu Dispositivo > Inserir imagem de CD dos Adicionais para Convidado
// PASSO 2
Dar duplo clique no ícone VBOXADDTIONS_5.1.24_117012 (ou outra versão) que vai aparecer na área de trabalho
// PASSO 3
Abrir o terminal, acessar o caminho para o VBoxLinuxAdditions, normalmente este:
CD /media/cdrom0/
 
// PASSO 4 - instalim!
sudo sh ./VBoxLinuxAdditions*.run

pas kësaj, não esqueça de habilitar na VMBox as opções para permitir copiar e colar (área de transferência / bi-direcional), siç tregohet më poshtë:

Reinicie o Linux e faça o teste!

gjithsej accesses: 70269

9 komente “CTRL + C e Ctrl + V entre Dritaret e VM Linux nuk Virtual Box

 1. Gabriela dos Reis Silva tha:

  Sooocorro që makina ime nuk fillon më pasi kam dhënë atë urdhër të fundit.
  rifilluar, por kur shkruaj emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tim për të hyrë në një ekran të zi, shfaqet (sikur të hyjë) e volta pra mesma tela de digitar o usuario e senha
  helppp

  • Cila makinë, një Debian VM? Provoni Ctrl + Alt + F1, login si rrënjë. Kontrolloni lejet e skedarëve / drejtorive ose pronarët: ls -la / home / USER. Shikoni nëse në të vërtetë USER është pronar, ndryshe, përpiqem: sudo chown -R PRDORIM:USUARIO /home/USUARIO. Troque USUARIO pelo nome de usuário na qual você está tentando logar.

 2. mirëdita, këtu funksionoi derisa pjesa e të pasurit klik të dyfishtë mbi ikonën, pasi unë jam duke e bërë atë për një instalim grafik ( Vetëm linja komanduese).
  Bëra deri atëherë, dhe nuk munda, Unë u përpoqa ta qasja atë me komandë, por gjithashtu nuk mund ta qasja këtu, diz que não é possível abrir o arquivo.

  Alguma alternativa?

  falemnderit

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.