korrigjimin e gabimit “Disk shkruaj-mbrojtur” ose “Superblock Bad”

Mundohuni të format një kartë memorie Micro SD dukej elementare për të kandiduar në ato gabime. Ne rregull, Ne rregull… në fakt ai mbetet fillore.

problem

All kam kërkuar ishte të formatoni kartën Micro SD! në fillim, Unë u përpoq duke Windows-it, por ajo nuk ka punë. Kam gjetur të çuditshme, para parti um Linux Ubuntu na VM Virtubal Box, Kur kam ardhur të gjithë gabimin në vijim:

Error montimi /dev/sdb2 në /media/myuser/61187ff0-d686-48dd-832e-f8f0589696e9: komandë-Linja `mali -t "ext4" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid" "/dev/sdb2" "/media/myuser/61187ff0-d686-48dd-832e-f8f0589696e9""Doli me status dalje jo-zero 32: piedestal: /dev / sdb2 është shkruaj-mbrojtur, Montimi read-only
piedestal: llojin e gabuar fs, opsion i keq, Superblock keq në / dev / sdb2,
       codepage zhdukur ose program ndihmëtar, ose gabim tjetër
 
       Në disa raste info e dobishme është gjetur në syslog - përpiqem
       dmesg | bisht apo më shumë.

Dhe akoma atë:

disk shkruaj-mbrojtur; përdorim the -Opsioni n për bëj një lexuar-vetëm

Dukej qartë, mesazhi që tregon se disku ishte i mbrojtur nga shkrimi (vetëm për lexim / Lexo vetem), në të njëjtën kohë kishte diçka të lidhura me “Superblock keq”, por edhe duke u përpjekur komandat e ndryshme, nuk e zgjidh.

Kam bërë disa kërkime Google dhe gjeti disa poste, deri në fund një dritë:
– Si të shërohen nga një Superblock keqe
– Si për të hyrë në një kartë SD nga një makinë virtuale
– Riparuar një sistem të korruptuar Linux ext4 file dhe shërohen Superblock
– Në pamundësi për të hapur / dev / SDB lexoj-shkruaj (Read-only sistem file)
– SI TË: Riparuar një thyer ext4 Superblock në Ubuntu
– Si për të riparuar të korruptuar FAT32 kartë SD Superblock
– USB Mbrojtja ana shkruaj off

zgjidhje

Zgjidhja ishte e thjeshtë (për të zbuluar) dhe më kujtoi kohën e disk. Çfarë ndodh është se disa karta SD dhe USB flash drives ka një lock (bllokohet) pala që mbrojnë write- disk. Unë pranoj se ajo kurrë mendja :'(

sdlock penlock

pastaj, ajo ishte e mjaftueshme për lirimin e shul dhe formatin zakonisht.

burim:

http://www.rmprepusb.com/tutorials/54—how-to-fix-shkruaj-mbrojtur-disqe

gjithsej accesses: 10611

Një shqyrtim më “korrigjimin e gabimit “Disk shkruaj-mbrojtur” ose “Superblock Bad”

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *