Конфигурирај GPS Tracker пристап до мапи на интернет

Значи, вие треба да ги пратите на вашиот автомобил преку интернет, по пат, брзина во реално време и локација? Или можеби се повеќе мир на умот знаејќи каде што некој во вашето семејство? Проверете го ова!

trackermaps

воведувањето

Денес, со толку многу несигурност и финансиски тешкотии, правиме се што е да не се загуби. Но, полошо отколку да се има украден автомобил, Тоа е да се има семејство во неволја во овој автомобил, Бог знае каде. со Тракер да не ќе бидат во можност да се спречи тоа од случување, но барем можете да пребарувате и да испрати помош да се знае точната локација на возилото.

Очигледно ова псевдо спокојство има цена. Тракерот да се купи за R $ 150,00 во просек, веќе одржување на чип телефонија податоци пакет од околу R $ 10,00 месечно, користење M2M систем (Машина на машина). и тогаш, вреди или не? и, секој знае каде притиска калус, кој заслужува да биде заштитено или не. Но, како што велат “само не го користат ставање на заклучување по скршени врата”. Решив да се обиде ;)

проблем

таму trackers персонал и употреба на возилото. Во мојот случај, Купив TK103A (Coban), затоа што идејата беше да се стави во автомобилот за контрола на одредени познати патеки. Но, проблемот е во тоа што кога ќе купите GPS Тракер, никој не сака да биде испраќање на команди и примање на SMS координати (текст). Тоа е досадно! Сакаш да се види “на работа” без карта, во реално време. Па ајде!

Јас тестирани три системи на интернет мапи за роботите. Сите тие истрча на задоволство:
1) GPS-Рута (портокал – слободен).
2) TrackerHome (“серверот 1”: IP 202.104.150.75 – слободен).
3) CorvusGPS (плаќање – $0.02/ден)

решение

Foram duas ETAPAS de configuração que serão abaixo descritas:
1) Configuração no Tracker (No caso, на TK103)
2) Поставување на сајтот / Веб систем што ја доловува координати, за да се качи на мапи.

Јас ќе се покаже на конфигурација со помош на GPS-Рута, TrackerHome e o CorvusGPS, Тоа е до вас да се избере, но јас силно препорачуваме да користите чип M2M и GPS трага.

Пред да започнете, сметаат дека вашиот Тракер (TK103A уред) веќе во целосна операција, со други зборови,, прифаќање команди испратени преку SMS од страна на администраторот на мобилен, Што ви се прави =)

Ако не сте го направиле тоа, да погледнам во оваа TK103 прирачник на португалски. Во суштина вие само треба да го додадете бројот на вашиот мобилен овластувања Тракер примање и испраќање пораки.

Да се ​​направи сè што работа, бидете сигурни дека вашиот чип има план текстуална порака (порака) и податоци (интернет) овозможено. Можете да пробате овој со ставање вашиот чип (направи Тракер) ќелија, што испраќање на SMS порака за испитување и навигација пред тоа ставање во Тракер да се започне на подесувања.

Instalação do Tracker

ЗАБЕЛЕШКА:
Quando for pedir a um técnico para instalar seu Tracker no carro, tenha certeza que ele vai colocar a antena de GPS e antena GSM que vem no rastreador, num local adequado dentro do carro.

Tem que ser num local estratégico de modo que as partes sólidas/metálicas do carro não venham a causar interferência e diminuir o sinal de satélite (GPS) e telefonia (GSM). Инаку, o rastreamento vai ficar falho pelo fato do tracker não conseguir obter (GPS) e transmitir (GSM) os dados de coordenadas geográficas corretamente e a visualização no mapa vai ser prejudicada (não confiável).

No YouTube tem alguns vídeos explicando onde melhor posicionar a antena.

Etapa 1 – Configuração no Tracker

ВАЖНО:
– Оваа поставка е Тракер TK103A, иако тоа може да работи на други слични модели.
– За да порачате модел, ние ќе се користи стандардната лозинка која е 123456, но можете да го промените ако сакате (Види гореспоменатите упатство).
– кога ќе влезе, употреба на големи букви / мали букви токму онака како што е прикажано на секоја команда.
Coloque o seu carro num local aberto (não dentro de garagem)

Irei listar todos os comandos sequencialmente e, a depois, објаснува-на. Então aqui vai uma configuração completa do tracker TK103 utilizando Chip M2M da Vivo e Mapas do GPS-Trace. Envie as seguintes mensagens SMS do seu celular para o número do chip do rastreador:

admin123456 5561983030102 //autoriza o seu celular a enviar comandos. Retorna: "admin ok!"
password123456 112233 //troca a senha de 123456 за 112233. Escolha uma senha com 6 dígitos
begin112233 //Retorna: "begin ok!"
GPRS112233 //Retorna: "GPRS OK!"
adminip112233 193.193.165.166 20558
APN112233 smart.M2M.vivo.со.br 
up112233 vivo vivo //Retorna: "user,password ok!"
fix030 s***n112233

како што реков, acima usei a configuração GPS-Trace + во живо M2M. подолу, vou deixar já pronto algumas outras combinações de configurações, caso você escolha outro servidor de mapas e outra operadora (chip). Temos seis exemplos, изберете само еден! Нагодете дали ќе се користат GPS трага, TrackerHome или CorvusGPS и, a partir do seu celular, envie as seguintes mensagens SMS do seu celular para o número do chip do rastreador:

1)GPS-Рута + во живо M2M

begin123456
GPRS123456
adminip123456 193.193.165.166 20558
APN123456 паметни.M2M.vivo.со.Br
up123456 vivo vivo
fix030 s***n123456

4)GPS-Рута + Тим

begin123456
GPRS123456
adminip123456 193.193.165.166 20558
APN123456 тим.Br
up123456 Тим Тим
fix030 s***n123456

2)TrackerHome + во живо M2M

begin123456
GPRS123456
adminip123456 202.104.150.75 9000
APN123456 паметни.M2M.vivo.со.Br
up123456 vivo vivo
fix030 s***n123456

5)TrackerHome + Тим

begin123456
GPRS123456
adminip123456 202.104.150.75 9000
APN123456 тим.Br
up123456 Тим Тим
fix030 s***n123456

3) CorvusGPS + во живо M2M

begin123456
GPRS123456
adminip123456 85.159.212.95 31200
APN123456 паметни.M2M.vivo.со.Br
up123456 vivo vivo
fix030 s***n123456

6)CorvusGPS + Тим

begin123456
GPRS123456
adminip123456 85.159.212.95 31200
APN123456 тим.Br
up123456 Тим Тим
fix030 s***n123456

команда Опис

команда (пример) опис
begin123456 Тоа го прави ресетирање во сите поставување на фабричките вредности на
GPRS123456 Конфигурирајте го режимот GPRS Тракер (стандардно е СМС). Ова предизвикува пораки да бидат испратени до серверот на интернет, наместо на текстуални пораки (порака)
APN123456 tim.br Го поставува APN за вашиот GPRS. Име Acess Точка (APN) Тоа ви овозможува да се поврзете со вашиот интернет сервис провајдер. Оваа конфигурација зависи од чип кој го користите. Можете да се консултирате оваа листа на сите APN: https://www.followmee.com/APNList.aspx
adminip123456 202.104.150.75 9000 Сетови врата давателот на IP и мапи. Можете да изберете да користите GPS трага, TrackerHome или CorvusGPS, бидејќи секој има одредена IP адреса / порта.
up123456 Тим Тим Поставување на корисничко име и лозинка GPRS конекција APN
fix030 s *** n123456 Конфигурирање на временскиот интервал дека Тракер ќе поднесе извештај за координати. во овој случај, секој 30 секунди.

Etapa 2 – Поставување на сајт мапи

Para obter o IMEI do seu tracker (TK103), envie as seguintes mensagens SMS do seu celular para o número do chip do rastreador:

imei123456 //123456 Тоа е стандардно лозинка, ou troque por sua senha. Retorna: o número do IMEI

GPS-Рута

Ако сте одбрале да го користите GPS трага, направете го следново:
1. посетата http://gps-trace.com/, и изберете “Најави се” и “Создавање нова корисничка сметка бесплатно” да се создаде профил.
2. Најавете се http://orange.gps-trace.com/ да се започне поставување.
3. Кликнете на копчето за “Активирајте” и пополнете ги полињата:
      – име: Плоча или модел на вашиот автомобил,
      – Тип на уредот: GPS103-B,
      – само проект: Вашиот IMEI број,
      – телефонски број: чип број во тракерот (поранешниот: +556198761234),
      – Лозинка за да пристапите на уредот: Тракер лозинка
4. Кога зачувате и затворите на претходниот екран, Вашиот Тракер ќе се појави на десната страна. Ако се разработени, икона ќе стане зелена, прикажување на картата на позицијата на вашиот Тракер.

забелешка: во мојот случај, од иконата, само активни и следење појави само на картата по неколку минути, по Одев со автомобил.

Ако имате дополнителни прашања, види на видео Clebson Лима “Како да се регистрирате и тракерот TK103 303 NO SITE DA ORANGE”:

таму, уште, апликација за мобилни уреди достапни на Google Play д IOS.

TrackerHome

Ако сте одбрале да го користите TrackerHome, направете го следново:
1. посетата http://www.gpstrackerxy.com/, и одберете Server1 и кликнете “Регистрирај се” да се создаде профил (Добие IMEI испраќање на SMS порака на вашата Tracker со командата “imei123456”).
2. Се најавите и да кликнете на менито “System Settings> терминал за управување со” да го додадете вашиот Тракер.
3. Кликнете на копчето за “Додај” и пополнете ги полињата:
      – Не IMEI: Вашиот IMEI број,
      – име: Плоча или модел на вашиот автомобил, д
      – модел: Изберете опција песна
4. Кога зачувате и затворите на претходниот екран, Вашиот Тракер ќе се појави на левата страна. Ако се разработени, една икона топката станува зелена, прикажување на картата на позицијата на вашиот Тракер.

CorvusGPS

Ако сте одбрале да го користите CorvusGPS, направете го следново:
1. посетата https://corvusgps.com/ и да се создаде профил (Се создаде слободна сметка).
2. Најавете се и кликнете на “GPS trackers”.
3. Додадете вашиот Тракер (тракерот) кликнување на “Додадете нови GPS Tracker”:
      – Одберете го уредот, во мојот случај, на TK103
      – Изберете име за уредот, може да биде марка или регистарска табличка
      – Внесете го бројот за IMEI на вашиот Тракер
       (Добие IMEI испраќање на SMS порака на вашата Tracker со командата “imei123456”)
4. По додавањето на вашиот Тракер, кликнете на “Покажи на мапа” и е подготвен, Се прикажува карта и позицијата на вашиот Тракер (автомобил).

На официјалниот сајт на CorvusGPS ќе се најде на прирачник корисникот став TK102 е TK103 GPS Tracker.

Двете страни, исто така, нудат други интересни подесувања, вклучувајќи различни видови на мапи.

ВАЖНО: É recomendável, após a configuração, rodar uns 5 на 15 minutos com o veículo só para facilitar a identificação do tracker pelos servidores de mapas (captação/transmissão dos dados).

слушање / монитор

Можете да го напуштите Тракер на патот “монитор” да слушнат сè околу.

овозможи слушање

Испрати SMS команда подолу и да се чека за одговор “монитор Ok”. по ова, остварите повик до телефонски број Тракер и можете да го слушнете на животната средина.

monitor123456

оневозможи слушање

tracker123456

а сепак,, ако сте со користење на системот во реално време, како што се веб TrackerHome или CorvusGPS, направи:

GPRS123456

алармирање движење

Оваа функција е интересно, за да бидете известени ако автомобилот надвор од местото :)

Овозможи предупредување движење

Испрати SMS команда подолу и да се чека за одговор “Премести Ok”. Ако секое движење, ќе добиете SMS порака “потег” со координати.

move123456

алармирање оневозможи движење

nomove123456

Чип телефонија M2M – Машина на машина

Можете да ги користите заеднички чип мобилен со пакет податоци, но јас не советува, тоа чини премногу, и при-пејд како месечни план. на ТИМ, на пример, задржи чип ќе чини во просек $ 35,00.

Ако сакате да се задржи евтини чипови во вашиот тракер, M2M Тоа е несомнено најдобрата опција. Во овој олицетворение (M2M) ќе се трошат во просек само $ 10,00. Како M2M обично не доаѓаат со SMS пакетот (само податоци), добро е што ќе се направи почетните поставки на Роботот со чип кој има СМС, а потоа само се разменуваат. Јас тестирани и работеше совршено.

Ќе се најдете во слободниот пазар Чип Vivo Неограничен M2M да Тракер (месечен план) на R $ 10,00.

дека!

Вкупен број на прегледи: 179085

38 осврти “Конфигурирај GPS Tracker пристап до мапи на интернет

 1. Даниел Moreira Гомез рече:

  Јас би сакал да ја користат програмата на GPS Tracker V.2.0.0.2 да управуваат со мојот TK103.
  Испрати Ип на мојата врска, redireciono на порта 9000, што е во право.
  Но, кога ќе додадете тракерот се појавува следнава порака “IMEI поништување”.
  што прават?
  Од веќе ви благодарам.

 2. Reinaldo Мартинс рече:

  Ми се допадна вашата помош во врска со Tracker GPS и така јас сум да ти пишувам, Направив грешка и избришани IMEI, кој беше на платформа како што си го научил, но сега јас се обидувам да го реактивирате платформа и вели дека оваа сметка постои, дека морам да ја избришете серверот, да ми помогне. ви благодарам

 3. Фернандо рече:

  Пријател се како што е прикажано, но јас да влезат на страницата и на автомобилот не е на мапата се само во сино…како? Ова ги принуди

  • Reginaldo рече:

   Колата не е океанот, кога тоа треба да биде на местото што се наоѓа GPS.
   Навистина ова е проблем што никој не објасни или не знам, Веројатно само на кинески, кој го создаде овој сајт знаете.
   Јас го имав истиот проблем, некои видеа учењето како да се регистрирате на GPS, но во пракса ништо не се случува дава да се разбере дека за следење сајт не работи, како и имаат неколку informaçãos и да не имаат помош туториал не обвинуваат било каква акција дури и злобна GPS.É.

 4. Роберто Мартинез рече:

  Имам проблем со IMEI, Јас не го прифати тоа и вели дека тоа не е во ред и веќе скала со 3 imeis повеќе и не се повлече, Јас би можеле да ви помогнат да дознаете што е проблемот.

 5. Ману рече:

  Јас го следат сите инструкции. команди на SMS работат well.However имам проблем со GPRS следење. На веб-/ стан гледам колата е присутен. за проверка на статусот што вели GPRS е на. некој помош

  • Антонио Гама рече:

   Не индексирање на апликација, бидејќи тоа не успее во голема мера. го направи преку веб страната на производителот и многу подобро и мора да ги испрати прилагодувањата правилно пред користење на сајтот.

 6. Хавиер Carrillo рече:

  Имам истиот проблем, сето тоа е многу активен, но не се прикажани на картата, GPRS OFF, дури и ако пораката е коректно да се активираат (пор: GPRS123456 y respondido GPRS ред!).
  Како можам да го поправам?

  Имам истиот проблем, сè е добро, но тоа не го покажува во мапата, GPRS OFF, дури и кога SMS е во право (msg: GPRS123456, и одговори GPRS ред!)

  Како можам да го реши?

 7. irineucampos рече:

  Здраво , estou com dificuldades pra conectar o rastreador tk 103, fiz o passo a passo , chequei o fone , mas nada não conecta no site , já os comandos por sms blz, ta tudo certo, funciona maravilha.

 8. Мадијамците Рибеиро рече:

  добро утро, мојот ratreador ладен, но ниту една тинејџерка со SMS, Не можам да ги исклучите или вклучите и ништо друго освен, како можам да му се вратам на одговор, Coz на SMS добие ништо.

 9. NANCY VALLADARES рече:

  BUEN DIA TENGO MI RASTREADOR TRACKER HOME Y ESTABA FUNCIONANDO CORRECTAMENTE SE PONIAN EN VERDE PERO SOLO ME AGARRO UNA UNIDAD LAS OTRAS YA NO ENCIENDEN SE QUEDAN EN GRIS PORQUE ?

  Y SI TIENEN SALDO

 10. mario chavez рече:

  hola buenas noches me podrias ayudar como configuro mi gps tracker ya que yo estoy en mexico y la ubicacion me la manda en chino como le hago para que mem la de en español

 11. добра ноќ, fiz toda a configuração conforme explicado…. está tudo funcionando direitinhomas….
  todos os dias , no período de 21:00 до 00:00, a unidade fica offline no site…. depois desse horário volta a funcionar normalmente…. sei que o rastreador está funcionando direitinho, pois responde via SMS.

  Alguém ja teve esse problema ? sabem como resolver ?

  благодарение

  • Admilson Nahmias рече:

   Јас го имав истиот проблем и не најде ништо на интернет, до техничар ми помогна, само испратите следните SMS на вашиот тракер:

   време zone123456 0

   Потсетувајќи дека бројот на 1 на 6 Тоа е стандардно лозинка, ако се променети, coloca sua senha

 12. gladys рече:

  ya di de alta mi equipo en tracker home pero no me deja entrar desde la pc dice que si soy dueño de la pagina y no puedo seguir la unidad desde ahi
  podrias ayudarme ?

 13. wilson ferreira junior рече:

  GPS 303 GSM GPRS Тракер 303g стандардни работи секој ден до 21 часа е типичен за таму, па по полноќ мојот грб живост 63 9*******8

 14. Џесика рече:

  Добро утро мојот ГПС се појавува во синиот океан сите тракерот не работа дома молам некој кој знае на решение. Сите СМС направи, но на платформата не работи

 15. Луис А. Tinoco рече:

  Ми треба помош, и јас сакам да се тргна и потоа да го направите далечински далечински, освен преку СМС, тоа е за веб-.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *