Облак хостинг датотеки со банана ПИ и OwnCloud [целосно]

Креирање на свој хостинг облак датотека (облак) Банана користење на ЈУ (хардвер) д OwnCloud (софтвер).

продолжи со читање

HD преку FTP com Filezilla е Windows Server 7

Поради интересот на пост “Направете го вашиот HD достапни на интернет преку FTP“, Не сум направил чекор по чекор да се постави FTP сервер на вашиот compatilhar HD и да ја направат достапни од било кој компјутер поврзан на интернет (КОМПЛЕТНА!).

продолжи со читање

Направете го вашиот HD достапни на интернет преку FTP

Преку FTP серверот може да се види, дополнување или бришење на директориуми и датотеки присутни на вашиот хард диск, од било кој компјутер поврзан на интернет.

продолжи со читање