Закрепне MySQL табели кога само .frm и .ibd датотеки се достапни

Како да се реши “MySQL Грешка #1146 - Табела не постои” предизвикани со поместување на датотеките .idb (InnoDB) директно меѓу директориуми (tablespace).

продолжи со читање