Nambahan ukuran piringan di VirtualBox

Ti Windows a 10, kumaha dilegakeun disk of a virtualized Ubuntu Linux Ubuntu (.vdi) maul Oracle VM VirtualBox? Tempo kumaha di 2 léngkah!

virtualboxlogo

masalah

Nalika anjeun gaduh sistem operasi virtualisasi, umum pikeun béak tina disk space saatos diupdate sacara berturut-turut.

Pos ieu ngagambarkeun ieu di handap skénario: tina Windows 10, urang bakal ngalegaan virtualisasi Ubuntu Linux (.vdi) ngalakukeun Oracle VM VirtualBox.

leyuran

Kasimpulanana, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ngajalankeun paréntah ngalangkungan Terminal (CMD) keur (lengkah 1) ningkatkeun ukuran disk virtual sareng (lengkah 2) teras mekarkeun partisi sareng GParted. Hayu dina:

lengkah 1 | Ningkatkeun ukuran disk maya VM anjeun

1.1 Buka Terminal CMD salaku Administrator
salila ieu, ngetik dina milarian Windows “CMD” sareng nalika pilihan némbongan Paréntah ajakan, pencét katuhu dina éta tur pilih “Ngaéksekusi salaku administrator“.

1.2 Aksés diréktori instalasi VirtualBox Anjeun
Henteu CMD, posisi diri dina diréktori instalasi VirtualBox Anjeun, sacara standar di C:\Program Payil Oracle VirtualBox:

  cd C:\Program Payil  Oracle  VirtualBox

1.3. Ngajalankeun paréntah pikeun ningkatkeun ukuran disk virtual VM anjeun

Sateuacanna ogé, upami anjeun henteu terang dimana VM anjeun sacara fisik disimpen dina komputer, ngan ukur ningali VirtualBox sareng milarian file .vdi, nurutan nuturkeun:

setélan > Panyimpenan > Kontroller: SATA > [SuaVM].vdi > Inpormasi kontak > Lokasi (conto: D:\VM\Ubuntu\Ubuntu.vdi)

Alamat pikeun anjeun .vdi sanés labél “Lokasi” (D:\VM\Ubuntu\Ubuntu.vdi):
vmbox2

kiwari enya! Kalayan inpormasi file ieu .vdi, ngan ngajalankeun paréntah:

  VBoxManage modifyhd D:\VM\Ubuntu\Ubuntu.vdi --ngatur ukuran 20480

nyarios:
– Ngaganti “D:\VM\Ubuntu\Ubuntu.vdi” ku jalan ka .vdi Anjeun. Dina conto ieu kuring ningkatkeun disk janten 20gb (20gb x 1024mb = 20480).
– Catet yén mimitina teh “Ukuran Virtual” nyaéta 12gb sareng tungtungna urang bakal ngahontal 20gb anu dipikahoyong.

Tingali kumaha LANGKAH na 1:
vmbox1

 

lengkah 2 | Dilegakeun partisi dina sadaya disk anu didamel

Ngartos solusina:
Éta sigana henteu anéh, tapi kanyataan yén anjeun ayeuna gaduh disk anu langkung ageung, sanés hartosna yén sistem file parantos nyandak sadaya rohangan anu sayogi.

Tingali kana gambar di handap ieu sareng tingali kumaha disk na katingali. Perhatikeun yén anjeun gaduh 8GB gratis, anu justru rohangan anu parantos kami tingkatkeun, ngan anjeunna henteu riweuh:

vmbox3

Patarosan di dieu nyaéta: kumaha gabung sareng 11gb éta kalayan 8GB upami partisi éta “dipanjangan + tukeur” éta katuhu di tengah?

sumur, pikeun ngajawab ieu, anjeun bakal mupus (terus diciptakeun deui) partisi tukeur sareng ngalegaan ngagunakeun éta Gparted.

2.1 Instale o GParted
Milarian Ubuntu, milarian pikeun “Parangkat lunak”. pencét dina Software Ubuntu sareng milarian GParted, terus, masangna!
vmbox4

2.2 Cabut partisi Swap + Dipanjangan

Tanpa sieun, cabut partisi Tukeur terus teh Dipanjangan éta antara partisi aslina anjeun (pinuh) sareng rohangan énggal didamel (kosong), sahingga aya blok ageung tina rohangan anu henteu dialokasikeun, sakumaha anu dipidangkeun dina gambar di handap ieu:
vmbox5

2.3 Dilegakeun partisi aslina
Ngagunakeun sumberdaya grafis GParted (Ngarobih ukuran / Pindahkeun), posisi beurit dina partisi antara partisi teras sered partisi aslina (ti kénca ka katuhu) leuwih tina rohangan anu henteu dialokasikeun, nyésakeun ukur rohangan pikeun engké diciptakeunana tukeur.

Bisi kuring, Abdi angkat di akhir rohangan anu henteu dialokasikeun (kosong), rohangan 2048mb pikeun nyieun deui tukeur, diwakilan ku garis biru biru dina gambar di luhur.

2.4 Ngadamel deui partisi ngalegaan + Tukeur
Pencét kana rohangan anu henteu diperenahkeun anu anjeun atos ditangtoskeun teras jantenkeun partisi ngalegaan heula teras Swap.

vmbox7

Mariksa hasilna

Ngabandingkeun inohong dina awal Pos sareng gambar di handap ieu, urang ningali yén duanana Ubuntu Disk Manager sareng Virtual Box nunjukkeun yén urang ngahontal hasil anu diarepkeun.

Manajer piringan Ubuntu:
vmbox9

Kotak Virtual:
vmbox8

Sareng éta waé, éta parantos!

total aksés: 20274

21 resensi “Nambahan ukuran piringan di VirtualBox

      • Alex ceuk:

        Ieu 'ngakibatkeun jalan (jalan) mesin virtual anjeun ngandung spasi kosong. Kuring kungsi ka masalah sarua jeung direngsekeun nyokot spasi, sarta sanggeus prosedur siap, spasi recoloquei, Tapi sakumaha VirtualBox teu ningali lokasi tina mesin.
        conto:
        C:\Users\admin\VirtualBox VMS\Windows\Windows.vdi
        Buka polder, ganti ngaran jeung cabut tempat kosong. Teras tinggalkeun paréntah sapertos kieu:
        C:\Users\admin\VirtualBoxVMS\Windows\Windows.vdi
        Nalika réngsé, ganti ngaran deui jeung ngaganti rohangan kosong dina polder.

  1. Fernando Tremonti ceuk:

    Di dieu teu lumangsung:

    D:\Program Payil Oracle VirtualBox>VBoxManage modifyhd D:\VirtualBoxVMs Development Desenvolvimento.vdi –ngatur ukuran 51200
    VBoxManage.exe: kasalahan: moal bisa ngadaptar di hard disk 'D:\VirtualBoxVMs Development Desenvolvimento.vdi’ {0d46624b-3753-40d0-a025-9f1f784e9885} sabab hard disk ‘D:\VirtualBox VMs\Desenvolvimento\Desenvolvimento.vdi’ sareng UUID {0d46624b-3753-40d0-a025-9f1f784e9885} geus aya
    VBoxManage.exe: kasalahan: Detil: kode E_INVALIDARG (0x80070057), komponén VirtualBoxWrap, panganteur IVirtualBox, callee IUnknown
    VBoxManage.exe: kasalahan: Kontéks: “OpenMedium(Bstr(pszFilenameOrUuid).atah(), enmDevType, enmAccessMode, fForceNewUuidOnOpen, pMedium.asOutParam())” dina garis 179 tina file VBoxManageDisk.cpp

    Tip naon waé?

    • Francisco ceuk:

      coba kieu:
      VBoxManage modifyhd “D:\VirtualBoxVMs Development Desenvolvimento.vdi” –ngatur ukuran 51200

      Aya dua hyphens kana bendera “–ngatur ukuran”

  2. Thiago ceuk:

    Di dieu bagian ka nambahan HD karya fisik, kotak maya neuleu nembongkeun ukuran dipilih, Tapi lamun kuring tuliskeun VM HD terus kalawan ukuran heubeul… Komo GParted teu némbongkeun ukuran anyar salaku cadang atawa nanaon.

  3. Jibril Gome ceuk:

    Jalma anu ngalaman masalah parameter teu valid

    “Kasalahan sintétik: Invalid parameter ‘VMs\Ubuntu\Ubuntu.vdi'

    Ngan nempatkeun jalur String, istilah sanésna, dina tanda petik ganda!!

    hatur nuhun!

  4. Nilson ceuk:

    Hatur nuhun ka pitulung mate, Anjeun disimpen kuring di pagawean kuring, saprak restorasi ku Acronis I dipaké hiji 15GB jéntré ieu sareng kuring diropéa sadayana Windows jeung net didieu di wewengkon goréng…..

  5. Thiago Silva ceuk:

    Bapak-bapak,

    Kuring nyobian ngalaksanakeun prosedur ieu sareng nalika kuring ngajalankeun kasalahan némbongan di handap ieu:

    (Tanpa tanda petik)
    C:\Program Payil Oracle VirtualBox>VBoxManage modifyhd C:\Users\Thiago\Documents
    \VirtualBoxVMs\Windows7\Windows7.vdi –ngatur ukuran 102400
    VBoxManage.exe: kasalahan: Teu tiasa ngadaptarkeun hard disk ‘C:\Users\Thiago\Documents\
    VirtualBoxVMs\Windows7\Windows7.vdi’ {b3c1079d-ebde-4a24-b10a-16d41a723da7} beasiswa
    ngagunakeun hard disk ‘C:\Users\thiago\Documents\VirtualBox VMs\Windows 7\Windows 7.vd
    abdi’ sareng UUID {b3c1079d-ebde-4a24-b10a-16d41a723da7} geus aya
    VBoxManage.exe: kasalahan: Detil: kode E_INVALIDARG (0x80070057), komponén Virtua
    lBoxWrap, panganteur IVirtualBox, callee IUnknown
    VBoxManage.exe: kasalahan: Kontéks: “OpenMedium(Bstr(pszFilenameOrUuid).atah(), enmDe
    vJenis, enmAccessMode, fForceNewUuidOnOpen, pMedium.asOutParam())” dina garis 179 tina
    File VBoxManageDisk.cpp

    (Kalayan cutatan)
    C:\Program Payil Oracle VirtualBox>VBoxManage modifyhd “C:\Users\Thiago\Document
    s\VirtualBoxVMs\Windows7\Windows7.vdi” –ngatur ukuran 102400
    VBoxManage.exe: kasalahan: Teu tiasa ngadaptarkeun hard disk ‘C:\Users\Thiago\Documents\
    VirtualBoxVMs\Windows7\Windows7.vdi’ {b3c1079d-ebde-4a24-b10a-16d41a723da7} beasiswa
    ngagunakeun hard disk ‘C:\Users\thiago\Documents\VirtualBox VMs\Windows 7\Windows 7.vd
    abdi’ sareng UUID {b3c1079d-ebde-4a24-b10a-16d41a723da7} geus aya
    VBoxManage.exe: kasalahan: Detil: kode E_INVALIDARG (0x80070057), komponén Virtua
    lBoxWrap, panganteur IVirtualBox, callee IUnknown
    VBoxManage.exe: kasalahan: Kontéks: “OpenMedium(Bstr(pszFilenameOrUuid).atah(), enmDe
    vJenis, enmAccessMode, fForceNewUuidOnOpen, pMedium.asOutParam())” dina garis 179 tina
    File VBoxManageDisk.cpp

    sareng kasalahan anu sami lumangsung, tiasa ngabantosan bisi éta?

    • Francisco ceuk:

      coba kieu:

      VBoxManage modifyhd "C:\Pamaké Thiago Dokumén VirtualBoxVMs Windows7 Windows7.vdi " –ngatur ukuran 102400

      Aya dua hyphens kana bendera “–ngatur ukuran”

  6. henteu aya namina ceuk:

    Katerangan ngan ukur pikeun jalma anu ngagaduhan masalah anu sami sareng tambang:
    Abdi angkat nguji dinten ayeuna sareng bagian anu kadua paréntah parantos dirobih “modifyhd” keur “modifymedium”. Kasalahan anu masihan, nunjukkeun paréntah anu leres.
    Kuring ogé nyobian nempatkeun tanda petik dina jalur lengkep sareng éta henteu jalan (Abdi henteu milarian alesan pikeun kasalahan). Salaku pilihan sateuacanna henteu jalan, salaku pilihan kadua kuring kedah ngagentos rohangan kosong anu aya, antara ngaran anu misah, ku karakter naon wae teh “_”.
    conto: ti “Mesin Virtual” keur “Virtual_Machines” (saatos redialing hd diterapkeun, Kuring balikkeun nami-nami sapertos anu tiheula).

    Obs.: Sateuacan sadayana, kumaha paréntah henteu katingali, saatos tempatna dina folder VirtualBox, Kuring kedah nunjukkeun jalanna kalayan paréntah “jalan” euweuh ajakan (tbm tiasa ngalakukeun ieu sacara definitif dina sipat sistem).
    conto: jalur = C:\Program Payil Oracle VirtualBox

    Sareng tungtungna, hatur nuhun pikeun ngeposkeun situs, sabab éta mantuan kuring, hatur nuhun.

Leave a Reply

alamat surélék anjeun teu bakal dipedar. widang diperlukeun anu dicirian ku *