Овозможување на Kaspersky со клуч од друга земја (регионот)

Ова е можно решение за надминување на проблемот “код за активирање е валиден за овој регион”, бидејќи постои ограничување дека одредени копчиња може да се користи само од одредени региони (земји).

проблем

Кој го направи надградба на Windows 10, Можете да видите дека некои програми се урна, меѓу нив Kaspersky 2015. Решението предложени од страна на Kaspersky Lab беше повторно ја инсталирате новата верзија 2016, веќе компатибилен со Windows 10. Ако ви треба, може да го симнете нови Kaspersky 2016 со URL: http://www.kaspersky.com/downloads/internet-security.

Добро, но всушност целта на овој пост се случи поради еден друг проблем. Имав клучна Kaspersky 2016 дека, кога се обидуваат да го користите за да го активирате антивирус, Добив следнава порака:

"Activation code is invalid for this region"

очигледно, постои ограничување дека некои клучеви да се користат само во одредени региони од (земји). Во мојот случај, Бев привремено во САД и клучот е во Бразил (или некој друг регион, можеби).

решение

Трикот е едноставен: Kaspersky конфигурирате со прокси Бразил (или друг регион на која беше купена вашиот клуч). Ова може да се направи во 3 чекори:

(1) Отворете го антивирус и пристап “Поставки> Додатни> Network> поставувањата за прокси серверот“.

(2) Проверете го “Користете одреден поставувањата за прокси серверот” и влез IP адреса / порта полномошникот на регионот веројатно од нејзините клучни (во мојот случај, Бразил).

Овој број на IP / прокси пристаниште може да се добијат на еден од овие сајтови (користење на филтерот со земја / земјата):

http://www.proxynova.com/proxy-server-list/

http://spys.ru/en/proxy-by-country/

забелешка: ако тоа не функционира на IP / порта, обидете се со друго.

(3) Внесете ја Вашата копчето и го активира анти-вирус. дека! по активирана, отстранување на прокси и за надградба на базата на податоци нормално.

извор:

[Поправи] код за активација е неважечка за овој регион - Kaspersky Internet Security 2012

Вкупен број на прегледи: 27053

5 осврти “Овозможување на Kaspersky со клуч од друга земја (регионот)

  1. Ања рече:

    Ти си гениј! работи. Superenojada навистина беше тоа што не може да се активира. Сметам дека е навистина глупаво ако ги купите лиценца во земја пресврт на судбината што се принудени да ја отстраните програмата и инсталирај друг, не можете да го вклучите повторно. Ви благодарам многу.

  2. Рони рече:

    Ви благодариме за врвот! клуч ми е во Бразил и работеше совршено со мене тука во Шпанија.

  3. Господ Меса рече:

    Ти си грешка, P… господар!!!! и јас ќе ги купат уште еден код, но конечната percerverancia!!! funcionaaaaa!!!! ова vivooo!!! благодарение!!!!

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *