Инсталирајте mPDF без композитор на серверот – PDF извештаи со PHP

На mPDF генерира PDF од CSS / HTML со ниски учење крива. Идејата тука е mPDF да работи без да мора да инсталирате композитор на серверот. Композиторот ќе се користи локално и ќе се испрати подоцна до серверот.

продолжи со читање

Решавање “Ова е непријатно / 404 Не е пронајдена грешка” по инсталирањето на “зенд-експресивен”

Работа со Middleware, во овој Пост ќе го решиме проблемот на “Ова е непријатно / 404 Не е пронајдена грешка” по инсталирањето на “зенд-експресивен”.

продолжи со читање

CTRL + C е CTRL + V Entre Windows е В.М. Линукс нема Виртуелна кутија

Како да се copy / paste помеѓу Windows Desktop и Debian virtualized? Очигледна решение би било да се инсталира “Зголемувања гости” направи Oracle В.М. VirtualBox, но што кога таа ги генерира грешка “Успеа да се постави услуга vboxadd”?

продолжи со читање

автоматското зачувување компилација ракопис во Visual Studio законик

Во овој пост ние ќе го реши два проблема: 1) команда “ТСК” Тоа не е призната во интегрирани терминал VS код, д 2) компилација не работи автоматски при зачувување на датотеки “.ts” (напишете сценарио).

продолжи со читање

Конфигурирање на DDNS да ја извршите преку модем + рутер

Не заборавајте-IP и dyndns! Направете вашиот рутер работа во режим на мостот и конфигурирате DDNS со DNS-О-Матиќ.

продолжи со читање

Зголеми ја големината на дискот во VirtualBox

Од Windows 10, како да се прошири на дискот на виртуелната Убунту Линукс (.VDI) безбедно со Oracle В.М. VirtualBox? Погледнете како во 2 чекори!

продолжи со читање

WordPress: Отстрани правило директориум URL преработи на .htaccess

Како да директно да пристапите до директориумот во коренот на серверот домаќин на WordPress е конфигуриран да работи како пријателски URL-то?

продолжи со читање

Инсталирање или ажурирање на Java на Ubuntu

Сакаш да се инсталира Java на традиционалните и безбедно со само Ubuntu 4 чекори? Еве еден брз начин да го направите тоа без користење на трети лица складишта.

продолжи со читање