CTRL + C е CTRL + V Entre Windows е В.М. Линукс нема Виртуелна кутија

Како да се copy / paste помеѓу Windows Desktop и Debian virtualized? Очигледна решение би било да се инсталира “Зголемувања гости” направи Oracle В.М. VirtualBox, но што кога таа ги генерира грешка “Успеа да се постави услуга vboxadd”?

продолжи со читање

автоматското зачувување компилација ракопис во Visual Studio законик

Во овој пост ние ќе го реши два проблема: 1) команда “ТСК” Тоа не е призната во интегрирани терминал VS код, д 2) компилација не работи автоматски при зачувување на датотеки “.ts” (напишете сценарио).

продолжи со читање