Зголеми ја големината на дискот во VirtualBox

Од Windows 10, како да се прошири на дискот на виртуелната Убунту Линукс (.VDI) безбедно со Oracle В.М. VirtualBox? Погледнете како во 2 чекори!

продолжи со читање

WordPress: Отстрани правило директориум URL преработи на .htaccess

Како да директно да пристапите до директориумот во коренот на серверот домаќин на WordPress е конфигуриран да работи како пријателски URL-то?

продолжи со читање