CSS сопствени фонтови со Base64

Подобрување на презентација на вашиот веб-сајт со користење на сопствени фонтови без вчитување на било каков надворешен датотека (.TTF, .EOT, . WOFF, .SVG).

продолжи со читање

Градење на кафез во Debian

кафез (или кафез) Тоа е функција која ви овозможува да креирате изолирана средина Дебиан, на дел од оригиналната. Ова е корисно кога сакаме да се тестираат, безбедно, ракување со код, пакети, и услуги за дистрибуција.

продолжи со читање